« Hi-tech
objavljeno prije 11 mjeseci i 15 dana
STVARNO?

Google prestaje razvijati tablete

Googleov hardverski tim pojačava fokus na Pixel seriju pametnih telefon s Android sustavom, Nest liniji pametnih kućnih proizvoda i Pixelbook prijenosna računala s Chrome OS-om

Google tableti nestaju
Google tableti nestaju (Arhiva)
Više o

Google

,

tableti

Kako dijagonale pametnih telefona rastu, prijenosna računala postaju kompaktnija i laganija, opada iz godine u godinu interes prema tabletima. Ove neumoljive negativne statistike svjestan je i Google, te su službeno zatvorili odjel u kojem su razvijali tablete.

Umjesto toga, Googleov hardverski tim pojačava fokus na Pixel seriju pametnih telefon s Android sustavom, Nest liniji pametnih kućnih proizvoda i Pixelbook prijenosna računala s Chrome OS-om.

Ali Googleov izvršni direktor za hardver Rick Osterloh, je naglasio da će nastaviti podržavati Pixel Slate iz 2018. s ažuriranjima. Također nastavljaju podržavati i druge tvrtke koje proizvode tablete s Androidom ili Chrome OS-om.

Osim pada prodaje tableta, ovu odluku Google je, čini se donio i zbog relativno slabog interesa potrošača prema njihovim proizvodima u odnosu na Appleov iPadu i neke kineske proizvođače.  

Piše: Sanja Ledinek
22.06.2019. 09:46:00
Novi komentar
nužno
nužno