« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
NOVOSTI

Google.org Impact Challenge i u Hrvatskoj

Google do 1. ožujka provodi prvi natječaj "Google.org Impact Challenge" za zemlje srednje i istočne Europe, uključujući Hrvatsku i deset drugih zemalja, u sklopu kojeg će odabranim organizacijama

Isprobajte se!
Isprobajte se! (Arhiva)
Više o

Hrvatska

,

Google.org Impact Challenge

Riječ je o prvom takvom Googleovom natječaju za srednju i istočnu Europu, o čemu su izvijestili iz tvrtke Google za regiju Adriatics, dodajući da time pružaju podršku dobrotvornim projektima, koji su već mnogi uz tehnologiju pomogli i spasili brojne europske tvrtke i zajednice tijekom pandemije - od onih koji pomažu ljudima u pronalasku odgovarajuće zdravstvene informacije i obavljanju online kupovine pa do onih za pronalaženja novih načina za učenje i održavanja veze s najmilijima.

"Sve je to naglasilo potrebu za stvaranjem pristupačne digitalne budućnosti za sve, posebice kad gospodarstva krenu putem oporavka, te je stoga i Google predan pružanju podrške i pomaganju u postizanju tog cilja", kažu iz Google uz natječaj, dodajući da se ta kompanija prošle godine obvezala pomoći 10 milijuna ljudi i tvrtki diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike u digitalizaciji, rastu i pronalaženju novih karijera.

Samo u srednjoj i istočnoj Europi Google je u 2020., kako ističu, pomogao 250 tisuća ljudi, od čega u Hrvatskoj njih više od 20 tisuća, da unaprijede i razviju digitalne vještine ili prijeđu na digitalno usmjerenu karijeru.

"Sada smo u potrazi za inicijativama kojima je cilj obnoviti gospodarstvo sa socijalnom uključenošću, i sve neprofitne i profitne organizacije, kao i akademske institucije iz Hrvatske mogu se prijaviti na natječaj do 1. ožujka putem g.co/ceechallenge. Prijave tj. projekti mogu biti mali ili veliki, ali svi moraju biti dobrotvorni", poručuju iz Googlea.

Inicijativu je pozdravio i direktor Googlea za regiju Adriatic Joško Mrndže, koji vjeruje da i to može pomoći smanjiti jaz u online vještinama koji se tijekom pandemije proširio, kao i da je natječaj "Google.org Impact Challenge" još jedan važan korak u potpori razvoja tih vještina među skupinama u nepovoljnijem položaju.

Iz Googlea iznose i podatak da je u posljednje dvije godine Google.org u Hrvatskoj dodijelio više od 450 tisuća eura bespovratnih sredstava.

24.01.2021. 17:02:00
Novi komentar
nužno
nužno