« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
Mit se nastavlja

Google Earth snimio čudovište iz Loch Nessa?

Omogućio je svima dostupne slike svijeta na zaslonu njihovog kompjutera, no je li Google Earth otkrio i jednu od najvećih misterija dubina?

Google Earth Loch Ness
Google Earth Loch Ness (Google Earth)
Više o

Google Earth

,

čudovište

,

Loch Ness

Jedan internet ˝surfer˝ tvrdi kako je uz pomoć ove aplikacije pronašao legendarnu Nessie. Zaštitar Jason Cooke smatra da je svijetla točka eliptičnog oblika dugačka oko 20 metara zapravo legendarno čudovište za koje se smatra da nastanjuje jezero Loch Ness u škotskim brdima. ˝Još uvijek ne vjerujem. Doslovce se podudara s opisima Nessie˝, rekao je Jason.

Istraživači i entuzijasti vjeruju da je stvorenje zapravo pleziosaur - morski reptil koji se pojavio na počeku perioda Jura i za kojeg se vjeruje da je odavno izumro. Neki pak smatraju da su ostaci ljusaka i kostiju na obalama jezera ˝dokaz˝ da tamo stvorenje doista i živi. Adrian Shine, istraživač na projektu Loch Ness, nove snimke naziva intrigantnima, te smatra kako zaslužuju detaljnije proučavanje.

Čudovište iz Loch Nessa subjekt je masovne intrige i debate od kad je zadobilo svjetsku pažnju, 1933. godine. Znanstvenici su međutim uglavnom otpisali cijelu priču kako moderni mit, a navodna viđenja kao podvale i halucinacije. Unatoč tome, fenomen se održao skoro 80 godina.

26.08.2009. 11:36:58
Novi komentar
nužno
nužno