« Hi-tech
objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana
NAJAVE

Google 19. ožujka predstavlja novu uslugu Project Stream za online igranje

Project Stream ne razlikuje se znatno od tradicionalnog streaminga za računalne i konzolne igre

Project Stream - kakva mu je budućnost?
Project Stream - kakva mu je budućnost? (Google)
Više o

Project Stream

,

Google

,

streaming igara

Google je odlučio lansirati novu platformu za streaming igara - Project Stream, u sklopu Game Developers konferencije (GDC) , koja će se održati 19. ožujka.

U osnovi, Project Stream ne razlikuje se znatno od tradicionalnog streaminga za računalne i konzolne igre. Korisnik će na svom mobitelu ili tabletu dobit samo sliku, a obrada grafike bit će na poslužiteljima negdje u svijetu. U ovom slučaju, kašnjenje signala trebalo bi biti toliko malo da nema razlike u igri izravno na računalu ili na mobitelu.

Glavna razlika od konkurentskih rješenja je web preglednik Chrome i njegovi poslužitelji koji će biti posebno opremljeni za tu svrhu. Google planira omogućiti pristup gaming uslugama ne samo vlasnicima računala pod Windows ili Android sustavom , već svim operativnim sustavima, jer nije potrebno koristiti nikakav dodatni softver. Project Stream, trebao bi donijeti igračima iskustvo igranja u rezoluciji 1.920 x 1.080 piksela pri brzini od 60 sličica u sekundi.

Prva dostupna igra bit će Assassin's Creed Odyssey. Očekuju se i Grand Theft Auto V . U probnom periodu, usluga će biti besplatna, a potom bi se trebala komercijalizirati. Cijena pretplate nije poznata.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Sanja Ledinek
24.02.2019. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno