« Biznis
objavljeno prije 4 godine i 4 mjeseca
COOL

Goodyear Ventures predstavljen na CES-u

Goodyear na sajmu CES predstavio 100-milijunski investicijski fond i cjelovitu platformu za održavanje voznih parkova

Goodyear Ventures ima 100 milijuna dolara kapitala
Goodyear Ventures ima 100 milijuna dolara kapitala (Goodyear)
Više o

CES 2020.

,

Goodyear

Goodyear je na sajmu elektronike CES 2020, koji je protekli tjedan održan u Las Vegasu, najavio osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures.

Njime će se tvrtka još izrazitije usmjeriti u traženje tehnoloških rješenja koja će odgovarati na brojne izazove mobilnosti u budućnosti. Već su ove godine na sajmu predstavili cjelovitu platformu za održavanje vozila AndGo, koja kombiniranjem inteligentnih guma, prognostičke analitike i pouzdane servisne mreže omogućuje neposredno praćenje stanja voznih parkova te time i njihovo pravodobno održavanje.

Zagreb, 14. siječnja 2020. - Goodyear će s novim kapitalnim fondom Goodyear Ventures, koji je premijerno predstavljen na tehnološkom sajmu CES 2020 u Las Vegasu, 100 milijuna dolara namijeniti daljnjim investicijama u tehnološko rješavanje mobilnosti. Pritom će se usredotočiti osobito na suradnju sa startup tvrtkama s kojima dijeli viziju održivih, sigurnih i novih iskustava u mobilnosti. Goodyearovi napori bit će usmjereni u više tematskih sklopova, kao što su električne i autonomne tehnologije, rješenja za povezanu mobilnost, nova generacija javnih prijevoza, infrastruktura budućnosti te nove tehnologije i materijali za proizvodnju guma.

Već su ove godine u skladu s time na sajmu predstavili i svoju inovativnu platformu AndGo, koja voznim parkovima osigurava stalnu spremnost na rad. Vozila uključena u uslugu sudjelovat će naime u rutinskim pregledima i pratit će im se stanje guma uz pomoć inteligentnih senzora. Uz vremensko planiranje upravitelji voznih parkova moći će brzo i jednostavno aktivirati široku servisnu mrežu, čime će vozila bez duljih prekida ostati u voznom stanju.

Platforma AndGo privodi kraju nagađanja o tome kada održavati vozne parkove, a upraviteljima pruža mogućnost potpune usredotočenosti na udovoljavanje željama svojih korisnika. Inovativna usluga nudi odgovor na brojne izazove mobilnosti ubuduće, kao što su na primjer povećana potreba za javnim prijevozima i uslugom dijeljenih prijevoza te održavanje autonomnih vozila koja su trenutačno u razvoju. Platforma AndGo za sada je dostupna na nekim američkim tržištima, a sredinom 2020. upotreba platforme raširit će se i u druge države. 

14.01.2020. 13:31:00
Novi komentar
nužno
nužno