« Kultura
objavljeno prije 2 mjeseca i 12 dana
SCENA

Glazbeno-scenski performans Zvijeri u MM centru

Autorice izvedbom obrađuju teme identiteta i tribalizma kroz spoj glazbe, plesa, performansa i vizualne umjetnosti

Zvijeri
Zvijeri (Arhiva)
Više o

zvijeri

,

Nika Bauman

,

Noa Geras

Glazbeno-scenski performans Zvijeri suradnja je umjetnice Noe Geras i multidisciplinarnog ansambla Synesthetic Project pod vodstvom glazbenice Nike Bauman, a održat će se u petak, 23. veljače u MM centru s početkom u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 10 eura odnosno 8 eura za studente, učenike i umirovljenike možete kupiti na platformi Entrio https://shorturl.at/qvEIN te na blagajni Teatra &TD na dan koncerta od 11:00 - 13:00 te dva sata prije početka koncerta.

Autorice izvedbom obrađuju teme identiteta i tribalizma kroz spoj glazbe, plesa, performansa i vizualne umjetnosti. Umjetnica Noa Geras, svojom istoimenom serijom radova i performansa Zvijeri, problematizira odnos ljudi, životinja i prirode. Njene Zvijeri izlaze iz jezovite doline, gdje sve što je drugačije izaziva nelagodu i strah. Ona promišlja o životu rastrganom između više identiteta, i kako se te različitosti odražavaju na kolektivno "nerazumijevanje".

Glazbenica i redateljica Nika Bauman kroz glazbu i pokret istražuje antitezu "ljudskosti" i "bestijalnosti" te žudnju za povezanosti/odvojenosti čovjeka i njegove divlje prirode. Svojim kompozicijama i scenskim narativom ona zadire u sebe i vodi duboko u primordijalni labirint svijesti koji ne razlikuje ono ljudsko od životinjskog.

Zvijerima, autorice promišljaju sukob ljudi i onoga gledanog kao 'Drugo': poderanost i trauma je neminovna, pripadanje i koegzistencija su nedostižni - naše univerzalno ljudsko iskustvo.

Režija: Nika Bauman i Noa Geras

Radovi i performansi iz serije Zvijeri: Noa Geras

Performeri: Synesthetic Project (Nika Bauman, Rino Indrawan Indiono i Virna Kljaković) i Noa Geras

Glazba: Nika Bauman, George Crumb, Margareta Ferek Petrić, Andre Jolivet i Karlheinz Stockhausenž

22.02.2024. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno