« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Glavaš poručuje: Neće me uhititi treći put

Za suca Horvatovića Glavaš kaže da je statist kojemu je dodijeljena tek sporedna uloga od dvije riječi - kriv je.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos, CROPIX)
Više o

HDZ

,

Branimir Glavaš

,

Ivo Sanader

,

Vladimir Faber

,

slučaj selotejp

,

Osijek

,

Mladen Bajić

,

ratni zločin

,

uhićenje

,

slučaj garaža

,

zastupnički imunitet

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Željko Horvatović

,

presuda Glavašu

,

video poruka

,

politički proces

Branimir Glavaš nije danas došao čuti presudu kojom je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina ali je preko svojih stranačkih kolega iz HDSSB-a novinarima dostavio svoju video poruku u kojoj tvrdi da je po nalogu Ive Sanadera bez razloga dva puta uhićen te da mu treći put to zadovoljstvo neće priuštiti.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić novinarima je nakon objave presude na zagrebačkom Županijskom sudu podijelio DVD s petominutnom video porukom Glavaša, rekavši pritom da je najuže vodstvo stranke znalo da će presuda biti osuđujuća, pa je Glavaša "sklonilo na sigurno".

"Obraćam vam se u trenutku kada je nepobitno potvrđeno da su u Hrvatskoj pravo i pravda doživjeli po tko zna koji put u vrijeme ove mračne vladavine Ive Sanadera još jedan poraz", započinje svoju video poruku upućenu javnosti Glavaš koji tvrdi da su mu Sanderovi najbliži suradnici javili kako je zahtjevao od suca Željka Horvatovića da ga bez pravne osnove osudi na višegodišnju zatvorsku kaznu.

"Hapšen sam po njegovu nalogu, bez razloga dva puta, treći mu put to zadovoljstvo neću priuštiti, jer progonjen sam, optužen, bez argumenata, suđen i presuđen kao u Kafkinom procesu", poručuje Glavaš koji danas nije viđen ni na sjednici Hrvatskog sabora.

Glavaš se u poruci ispričava građanima jer je, kako kaže, svojim političkim autoritetom "doveo na vlast monstruma koji našu domovinu sustavno uništava".

Smatra da ga Sander više od četiri godine "pokušava eliminirati uz sve one koje je do sada locirao, identificirao, uhitio i transferirao u maniri već dugo neviđenog izdajnika i sluge".

Prvi hrvatski političar kojemu se sudilo za ratne zločine smatra da je žrtva progona koji je pratila neviđena atmosfera linča. Navodeći poimenice nekolicinu svjedoka koji su ga teretili Glavaš kaže kako je riječ o dokazanim ubojicama, kriminalcima, višestrukim silovateljima, nasilnicima i alkoholičarima.

Glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i ravnatelja policije Vladimira Fabera, koji je kao načelnik osječke policije istraživao ratne zločine u Osijeku, nazvao je scenaristima i redateljima političko-pravosudne farse kojoj je cilj bio njega ukloniti iz javnog života, a premijera Sanadera "mafijašem i kriminalcem" te "producentom filmu" koji je njegovu sudbinu odredio još 23. travnja 2005. izjavom da "od danas Glavaš više ne postoji".

Za suca Horvatovića Glavaš kaže da je statist kojemu je dodijeljena tek sporedna uloga od dvije riječi "kriv je".

"Medijska i pravosudna kampanja u mom slučaju ne može se doživjeti drugačije nego kao pokušaj Sanadera i HDZ-a da me pod svaku cijenu slome, ali i moj regionalistički projekt koji direktno ugrožava HDZ, i to ne samo u Slavoniji. I zato vama, a i Ivi Sanaderu, neću reći zbogom, nego doviđenja", poručuje na kraju Glavaš kojega, do drugačije odluke Hrvatskog sabora, od pritvora štiti zastupnički imunitet. (hina/metro-portal)

08.05.2009. 16:59:54
Novi komentar
nužno
nužno