« Iza ogledala
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
WOW!

Gigantski miš i ostala čuda na Marsu

Curiosity rover i dalje baulja površinom Marsa i redovito zasipa Zemlju fotografijama, a neke se anomalije otkrivaju tek nakon godinu dana

Glodavac na Marsu ili igra svjetla i sjene?
Glodavac na Marsu ili igra svjetla i sjene? (Screenshot YouTube)
Više o

Mars

,

teorije zavjere

,

rover Curiosity

,

miš na Marsu

Teorije zavjere već dugo tvrde da se rover Curiosity ne nalazi na Marsu nego luta nekom američkom pustinjom i šalje fotke koje nemaju veze s Crvenom planetom, dok drugi žestoko brane teoriju da zapravo svakodnevno dokazuje da na Marsu postoji život.

Što je od toga točno, za sada stvarno ne možemo znati i možemo jedino vjerovati ili ne službenim priopćenjima NASA-e, no možemo otvoriti um i pogledati cijelu seriju zanimljivih videa koje slažu entuzijasti nakon detaljnih analiza fotografija visoke rezolucije koje NASA objavljuje na svojim stranicama.

Tako je ova fotografija došla u fokus javnosti tek godinu dana nakon što je snimljena krajem studenoga 2014. godine, a na njoj se prilično jasno vidi glodavac koji neodoljivo podsjeća na zemaljskog miša.

Je li riječ o igri svjetla i sjene, uobičajenom objašnjenju NASA-e (baš kao što je močvarni plin odgovoran za jedno 80 posto snimki NLO-a) ili je to stvarno miš, zemaljski ili marsovski, očito još nećemo saznati.

No, svejedno pogledajte video i pokušajte zaključiti sami:

26.12.2015. 11:31:00
Novi komentar
nužno
nužno