« Fun
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
PUTOVNICU VEĆ IMA

Gerard Depardieu postaje član ruske komunističke partije?

Glumac je izrazio zadovoljstvo novom putovnicom pismom u kojem kaže da voli Rusiju, nazvavši je "velikom demokracijom", i ruskog predsjednika

Fotografija vijesti
Više o

Gérard Depardieu

Ruska komunistička partija pozvala je francuskog glumca Gerarda Depardieua koji je ovih dana dobio rusku putovnicu, da postane njezin član, rekao je u petak čelnik stranke. "Danas sam poslao Depardieuu službeni dopis u kojemu ga pozivamo da bude član Komunističke partije Ruske Federacije", rekao je predsjednik mjesnog odbora KP-a u Moskvi Valerij Raškin za javnu agenciju Ria Novosti.

Gerard Depardieu (64) je početkom siječnja dobio rusko državljanstvo po odluci predsjednika Vladimira Putina, pošto je najavio da kani napustiti Francusku i vratiti francusku putovnicu kako bi izbjegao plaćanje poreza za koji smatra da je pretjeran.

Nešto poslije, glumac je izrazio zadovoljstvo Putinovom odlukom u pismu ruskim medijima u kojemu je rekao da voli Rusiju, nazvavši je "velikom demokracijom", i ruskog predsjednika. "Otac mi je bio član komunističke stranke i slušao je Radio Moskvu! To je i moja kultura", istaknuo je glumac u tom pismu. "Sada nam preostaje čekati njegovu odluku", dodao je Raškin. Otkako je vlasnik ruske putovnice, Depardieu prima pozive sa svih strana. Tako mu je ruska republika Udmurtija (Povolžje) odlučila dodijeliti naslov "počasnog građanina", što se svake godine dodjeljuje osobi koja je snažno utjecala na kulturu u toj republici.

Stranka ruskih umirovljenika izjavila je pak da je francuskom glumcu ponudila svoju člansku iskaznicu kako bi ga uključila u program promidžbe ruskog filma. Usto, republika Mordovija (Povolžje) ponudila mu je mjesto ministra kulture i veleposlanika u Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) s obzirom na održavanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji 2018. Najposlije, kazališna kuća u Tjumenu, velikom gradu u zapadnom Sibiru, 2.150 km od Moskve, predložila je Depardieuu da se pridruži njezinoj glumačkoj družini, obećavši mu plaću od 400 eura na mjesec.

Depardieu, veoma popularan u Rusiji, redovito se pojavljuje u reklamama, pa tako i za banku Sovjetski i jednu marku kečapa.

12.01.2013. 10:52:21
Novi komentar
nužno
nužno