« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
VJEROVALI ILI NE

George W. Bush postaje 'motivacijski govornik'

Bivši predsjednik našao je novi honorarni posao – u ulozi 'Cicerona' dobivat će 100 tisuća dolara po govoru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

George W. Bush

,

govorništvo

,

Get Motivated

,

motivacijski govornik

Kada je otišao iz Bijele kuće ostavio je SAD u dva rata, velikoj recesiji i s podrškom od mizernih 22 posto. Nužnost zaokreta u karijeri bila je očita pa je George W. Bush koji je, nemojmo zaboraviti milijune inspirirao da glasaju za demokrate, odlučio postati 'motivator'.

Prema pisanju Times Onlinea bivši američki predsjednik u ponedjeljak je u Washingtonu bio glavni govornik na seminarskom programu 'Get Motivated' koji sam sebe opisuje kao "pun akcije i zabave, eksplozivan, uzbudljiv i poticajan poslovni događaj u svijetu poznat po slavnim govornicima i fenomenalnoj scenskoj produkciji."

Da stvar bude bolja, idući nastup ima u rodnom Teksasu, a tamo će mu društvo raditi bivši suradnici Colin Powell (bivši državni tajnik), Rudy Giuliani (bivši gradonačelnik New Yorka) i Rick Belluzzo (bivši Microsoftov direktor).

'Za našom govornicom stoje samo najbolji od najboljih!", glasi jedan od slogana vrlo uspješnog programa 'Get Motivated'. Stoga ne čudi da je najava Busheve pojave na seminaru, koji između ostalih sadrži temu 'Kako savladati umijeće uspješnog vodstva', izazvala salve smijeha.

'Get Motivated' ističe da su na svojim seminarima ugostili svakog predsjednika SAD-a od Ronalda Reagana pa nije čudno da se pojavi i Bush čiji glasnogovornik kaže da će 'predsjednik kauboj' govoriti "o svojim uspjesima, ali i pogreškama na kojima je učio"(?).No, čini se kako će se Bush ovaj put ipak smijati zadnji. Uz honorar od 100 tisuća dolara po nastupu nije teško razumijeti zašto. A uzme li se u obzir da i bivša prva dama 'radi' za 'Get Motivated' obitelj Bush do kraja godine samo na govorancijama može zaraditi džeparac od oko pola milijuna dolara.

Izvršna potpredsjednica 'Get Motivated' Tamara Lowe na svom blogu nudi savjete za govornike među kojima primjerice za razbijanje napetosti predlaže proučavanje 'stand-up' komedija. Pitanje je da li je potpredsjednica ikada čula izjave i govore svojeg novog 'honorarca' koji su, u najboljem slučaju tragikomične. Podsjetimo se samo nekih, da vidimo što će to 'motivirati' poslovne i druge ljude na odgovornim pozicijama:

"U pogledu ekonomije - gledajte, ja sam naslijedio recesiju, a i završio sam s recesijom"
- Washington, 12. siječnja 2009.

"Dok netko pametan otkrije što se točno događalo u Ovalnom uredu mene tamo već dugo neće biti"
- Washington, 12. svibnja 2008.

"Naši neprijatelji su inovativni i dosjetljivi, ali i mi smo. Oni nikada ne prestaju smišljati nove načine da naštete našoj zemlji i građanima, a ne prestajemo ni mi"
- Washington, 5. kolovoza 2004.

"Ja sam majstor niskih očekivanja"
- u Air Forceu One, 4. lipnja 2003.

"Ne postoji špilja dovoljno duboka niti mračna da se u nju Amerika sakrije"
- Oklahoma, 29. travnja 2002.

"Znam da čovjek i riba mogu ostvariti miran suživot"
- Michigan, 29. rujna 2000.

"Obitelj je mjesto na kojem naša nacija nalazi nadu, mjesto na kojem krila sanjaju"
- Wisconsin, 18. listopada 2000.

...

27.10.2009. 00:05:09
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    apadov30...username Nada Padovan...osobno ime....ja vas nista
    27.10.2009. 11:22
    Da,nasmijala sam se...ali i poducila...zamislila...ZIVOT JE IGRA...zivot treba zivjet a ne ocajavat...ima uspjeha i neuspjeha...treba se smijat, treba se izborit...zamislite da nema smijeha,da su svi pametni, da su svi uspjesni...??? u necem si uspjesan u necem nisi ...mozes biti uspjesan i u gluposti samo ako neko to hoce podrzat s novcima ali tu se prepoznaje nesto drugo-factor biti poznat ...koristi se moderan nacin borbe ...mentalno djelovanje,moderno osvajanje -reklamom nadpad
Novi komentar
nužno
nužno