« Sport
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Georg Koch

Georg Koch: Ostajem u Dinamu

Njemački vratar tvrdi da nema govora o odlasku u drugoligaša CZ Jenu

KOCH tvrdi da mu je u Zagrebu odlično i da ne želi otići
KOCH tvrdi da mu je u Zagrebu odlično i da ne želi otići (REUTERS)
Više o

Dinamo

,

Georg Koch

VIJEST lansirana iz Njemačke u nedjelju je uzdrmala Maksimir. Prema pisanju Bilda, Georg Koch napušta Zagreb nakon samo šest mjeseci boravka među Dinamovim vratnicama i vraća se u domovinu. Njemački je golman, prema istom izvoru, prihvatio ponudu Carl Zeiss Jene i s drugoligašem iz istočne Njemačke dogovorio dvogodišnju suradnju nakon koje bi ostao u klubu raditi kao trener vratara.

Georg Koch je, međutim, opovrgnuo tu vijest. Veteran na vratima ‘modrih' (u veljači puni 36 godina) tvrdi da je riječ o glasini za kakvom novinari u ‘Vaterlandu' nepogrešivo posegnu u gotovo svakom prijelaznom roku. - Mediji u mojoj domovini imaju običaj da me presele u gotovo svaki njemački klub koji ostane bez vratara. Ista se stvar događa i danas. Ne razmišljam o selidbi u Carl Zeiss Jenu. Uostalom, za Dinamo me veže važeći ugovor koji namjeravam odraditi do kraja - rekao je Koch.

I Borussia u ‘lovu'
Prema jednom izvoru, postoji i plan B cijelog projekta. Radi se o malo simboličnoj mogućnosti da Jena pušta dimnu zavjesu za potrebe ‘žutih' iz Dortmunda. Borussia je krenula u lov na Jensa Lehmanna, ali nije financijski potkovana da bi mogla zadovoljiti njegove apetite. Koch se nameće kao najozbiljnija zamjena. Uostalom, i mlađi je od Lehmanna.                    JL

 

Da se pri dolasku u Maksimir nije vodio zloglasnom parolom ‘uzmi lovu i zbriši' po uzoru na Jensa Nowotnyja, vratar potvrđuje i sljedećim rečenicama: - Već sam stigao u Zagreb i nestrpljivo čekam početak priprema. Vidimo se u ponedjeljak na treningu. Vijest (kao i njezin demanti) treba uzeti s određenom zadrškom, barem dok Branko Ivanković na današnjem okupljanju ne prebroji sve svoje kandidate za nastavak sezone. Njemački izvori, naime, i nakon povratnih informacija iz Hrvatske ustraju u priči da Koch neće ‘preživjeti' siječanj u Zagrebu. 

 

Piše: JL
07.01.2008. 11:26:00
Novi komentar
nužno
nužno