« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VIVA PALESTINA

Gaza Aid konvoj stigao na cilj nakon mjesec dana

VIDEO - Nakon brojnih problema, štrajka glađu i sukoba s egipatskom policijom, konvoj humanitarne pomoći napokon je stigao u Gazu

(Getty Images/You Tube)
Više o

Gaza

,

humanitarna pomoć

,

Gaza Aid

,

George Galloway

Međunarodni konvoj s humanitarnom pomoći namijenjenom stanovništvu Pojasa Gaze, u srijedu navečer uspio je ući na to područje, nakon brojnih problema s egipatskom policijom, izvijestile su agencije.

Konvoj je ušao u palestinsku enklavu, koja je pod strogom izraelskom blokadom, preko pograničnoga grada Rafaha, a s oduševljenjem ga je dočekalo više tisuća stanovnika. Konvoj čini najmanje 140 kamiona i automobila natovarenih prehrambenim namirnicama, lijekovima i medicinskim potrepštinama koje stižu iz europskih i arapskih zemalja te iz Turske, a konvoj vodi britanski zastupnik George Galloway.

"Stigli smo iz 17 zemalja, putovali smo više od mjesec dana da bismo uspjeli stići ovdje. Čast nam je što smo stigli u Palestinu", rekao je po ulasku u grad Gazu Galloway.

Konvoj je na putu prema Pojasu Gaze naišao na brojne probleme, a u noći na srijedu između egipatske policije i propalestinski orijentiranih pratitelja konvoja izbio je sukob. Pritom je ozlijeđeno 55 osoba. No konvoj je u srijedu konačno stigao do Al-Ariša i krenuo prema Gazi.

Luka u Rafahu, pod egipatskom upravom, jedina je dopustila da konvoj preko nje stigne do palestinskog teritorija koji nije pod izraelskom kontrolom. (hina/metro-portal)

07.01.2010. 01:03:56
Novi komentar
nužno
nužno