« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
TABLETE ĆE IH UBITI

Gadafi: Al-Kaida je drogirala prosvjednike

Riječ je o kriminalcima... smatrate li logičnim da dopustimo da se ovo nastavi, rekao je Gadafi o prosvjednicima

Osama bin Laden
Osama bin Laden (Arhiva)
Više o

Gadafi

,

Libija

,

Moamer Gadafi

,

Al-Kaida

Moamer Gadafi obratio se narodu u telefonskoj poruci koju je prenio program libijske državne televizije. Rekao je da libijski prosvjednici služe interesima vođe Al-Kaide Osame bin Ladena te da im se u piće stavljaju halucinogene droge, prenosi Hina.

Drugoga dana pobune bez presedana u Libiji, pukovnik Gadafi obratio se stanovnicima grada Zavijaha, pedesetak kilometara zapadno od Tripolija, u kojemu se u četvrtak vode žestoke oružane borbe između snaga odanih Gadafiju i njihovih protivnika i u kojemu je, kako prenosi najvjerodostojniji libijski medij, list Kirina (Quryna), ubijeno najmanje 10 osoba. Službena državna agencija Jana izvješćuje kako su teroristi zauzeli postaju snaga sigurnosti i ondje, po uzoru na bivše pristalice terorističkoga vođe Al-Kaide u Iraku Abu Musaba Al Zarkavija, ubili trojicu vojnika.

"Ti ljudi nemaju pravih, vlastitih zahtjeva, njihovi zahtjevi su - Bin Ladenovi zahtjevi. Hoće li Bin Laden pomoći obiteljima trojice ubijenih vojnika?", rekao je, među ostalim Gadafi. Zavijah, na obali Sredozemlja, nalazi se na glavnoj cesti između libijske granice i Tripolija. U njemu je i naftni terminal.

Spominjući prosvjednike rekao je kako je riječ o "sedamnaestogodišnjacima kojima prije spavanja daju tablete, a tijekom dana u njihova pića, mlijeko, kavu ili nescafe stavljaju halucinogene droge." "Riječ je o kriminalcima... smatrate li logičnim da dopustimo da se ovo nastavi? Ne mislimo da bi ono što se dogodilo u Egiptu i Tunisu trebalo ikada dogoditi u Libiji", ocijenio je Gadafi. "Narode Zavijaha, zaustavi svoju djecu, oduzmi im oružje, 'odvedi' ih od Bin Ladena, jer će ih te tablete ubiti", pozvao je u svojem govoru Gadafi.

24.02.2011. 20:09:00
Novi komentar
nužno
nužno