« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
afera podravka

Friščić neće dopustiti prebacivanje krivnje na HSS

Navodno je i šef HSS-a zahvaćen istragom o malverzacijama u Podravci pa više ne misli da bi Polančec sam trebao podnijeti ostavku

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vlado Kos/Cropix)
Više o

HDZ

,

Josip Friščić

,

Damir Polančec

,

Podravka afera

HDZ još uvijek nije odlučio što učiniti s ministrom gospodarstva i potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom. Iz vladajuće stranke ne žele komentirati raspravljaju li o njegovoj sudbini.

No, ostatak vladajuće koalicije ne drži se toga pa tako ovih dana u javnost izlaze izjave političara iz ostalih stranaka koalicije.

Jutarnji list doznaje da je predsjednik HSS-a Josip Friščić zatražio sastanak svih koalicijskih partnera kako bi zauzeli zajednički stav o Polančecu. Također očekuje da se o njegovoj sudbini raspravlja u Saboru, i to do kraja tjedna, dok SDSS i HSLS žele izbjeći saborsku raspravu o zahtjevu oporbe za Polančecovom smjenom.

''Neću biti niti tužitelj niti sudac Polančecu, ali neću dopustiti niti da se slučaj relativizira i da se krivnja prebacuje na mene i na HSS-ovce. Uostalom, ta su zbivanja počela 2006., kad HSS nije imao nijednog člana u NO-u Podravke. Tada su u NO-u bili predstavnici SDP-a, HDZ-a i HSLS-a'', rekao je Friščić i tako poslao poruku partnerima iz HSLS-a koji i na njega žele prebaciti odgovornost.

U medijima se govori da je upravo Friščić zahvaćen istragom o aferi Podravka, baš kao Polančec i još nekoliko visokopozicioniranih političara, što je vjerojatno razlog tomu da je promijenio prethodno mišljenje da bi ''najbolje bilo da Polančec sam podnese ostavku''.

27.10.2009. 20:13:52
Novi komentar
nužno
nužno