« Clubbing
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
Tvornica kulture

"French kiss" s tri pjevačice novog vala

Upoznajte 30. listopada u Tvornici novi val francuskog pop rocka na iznimnom koncertu!

Više o

Tvornica kulture

,

french kiss

,

oshen

,

claire denamour

,

zaza fournier

Riječ je o tri pjevačice koje predstavljaju ono najbolje i najreprezentativnije, poetske tendencije, humor, melankoliju, rock'n'roll osobnost, nove tendencije...

Oshen, Zaza Fournier i Claire Denamur ekskluzivno nastupaju uživo French Kiss Tour predstavlja novu generaciju šarma « made in France ».   

Ovaj izniman koncert organiziran uz potporu brojnih francuskih (Cultures France, TV5 Monde, Bureau Export) i hrvatskih partnera (Tvornica, dancing Bear), bit će najavljen uz veliku medijsku aktivnost (jumbo plakati, letci, elektronska pošta, brojne najave ciljanim skupinama)
Istodobno će biti organizirana promociji albuma Zaze Fournier u nakladi Warner (distribucija dancing bear).

Tri pjevačice «novog vala»

Oshen
Nakon studija književnosti na Sorbonnei i studija violine, klavira i trube, zapošljava se u Marseilleu u koncertnoj dvorani Le Moulin. U 2005. objavljuje svoj prvi album « Don Juan ». Riječ je o spoju sofisticiranih tekstova i elektropopa. Njen drugi album « Je ne suis pas Celle » u prodaji je u Francuskoj od 21. svibnja, a realizirao ga je Vincent Ségal koji surađuje i s M- i Jeanne Cherhal.
Često je uspoređuju s Ritom Mitsouko, Paris Combo ili Juliette, ali ima dodirnih točaka i s Felom, Jamesom Brownom ili Björk. U njenom se repertoaru izmjenjuju ljubavne i šaljive pjesme u vrlo prisnom odnosu s publikom. Zatravljujući glas, velika karizma...
www.myspace.com/oshenlachanteuse

Claire Denamur
Zavodnica, osvaja muškarce svojim pjesmama i glasom Marilyn ili Carle Bruni. Pjeva o poljupcima i zagrljajima. Dvadesetpetogodišnja Claire Denamour rodom iz Bordeauxa, a nizozemsko-argentinskog podrijetla, pjeva o senzualnim i zrelim ljubavnim vezama. «Neki me drže naivnom ili nesretnim optimistom. Puštam reći... Brzo sam živjela i nikad nisam planirala u skladu sa svojim godinama», kaže ona. Claire je odrasla u sjevernoj Americi, a u Francuskoj je maturirala na umjetničkoj srednjoj školi, smjer kazalište. Iznenađujuće slomljenim glasom, prati se na gitari i pruža nam akustičan show s utjecajem folka i jazza.
www.myspace.com/clairedenamur

Zaza Fournier
Počela je pjevajući Edith Piaf i Elvisa Presleya na Piazzi Beaubourg prateći se na harmonici, a od tada je prešla značajan put.
Kći profesora lingvistike i dizajnerice, nakon diplome na Akademiji dramske umjetnosti XVI.-og arondismana i uz poznvanje violine, vrlo brzo počinje svirati harmoniku.
Njen prvi album spoj je kič twista i bastring rocka, miješa tehnike tradicionalne francuske šansone i posture second degré, te otkriva zaraznu osobnost simpatične dosadnjakovićke i velike sentimentalke. Svojim šarenim krpicama, pariškom šaljivošću i velikim romantičarstvom, podsjeća na spoj Lio, Jeanne Cherhal i Anaïs... www.myspace.com/zazafournier

19.10.2009. 16:34:20
Novi komentar
nužno
nužno