« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
FRANCOIS FILLON

Francuska u ratu protiv Al-Kaide

Francuska je u ratu sa sjevernoafričkim ogrankom Al-Kaide i pojačat će vojnu pomoć vladama u regiji koje se bore protiv islamističkih terorista

(Getty Images)
Više o

Francuska

,

Al Qaida

,

Francois Fillon

Rekao je to u razgovoru za radio Europe 1 dan nakon što je francuski predsjednik Nicolas Sarkozy potvrdio da je 78-godišnji Francuz, kojega su u Nigeru oteli pripadnici Al-Kaide u islamskome Magrebu (AQIM), ubijen nakon neuspjele akcije spašavanja.

"U ratu smo s Al-Kaidom i to je razlog zašto mjesecima podupiremo mauritanske snage protiv te terorističke mreže", rekao je Fillon radiju Europe 1, dodajući da se AQIM sastoji od 400 boraca koji djeluju u pustinjskom području veličine Europe.

Na pitanje što je Sarkozy mislio kad je rekao da ubojstvo umirovljenog inženjera Michaela Germaneaua neće proći nekažnjeno, premijer je odgovorio: "To znači da će se borba protiv terorizma nastaviti i ojačati."

Fillon zbog sigurnosnih razloga nije želio otkriti pojedinosti. Ipak, naglasio je da će vlada nastaviti pregovore s otmičarima ako to može spasiti živote francuskih državljana. Na pitanje hoće li se Francuska vojnim putem osvetiti, Fillon je odgovorio: "Francuska se ne osvećuje." (hina/metro-portal)

27.07.2010. 14:19:01
Novi komentar
nužno
nužno