« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
FRANCUSKI MEDIJI:

Francuska reprezentacija ušla je u povijest

Drugi put zaredom Francuzi su u finalu na koljena stavili hrvatsku reprezentaciju, svog najdražeg neprijatelja, piše L'Equipe

(Getty Images)
Više o

Europsko prvenstvo u rukometu

,

Francuska

"Francuska ušla u povijest!, francuski je tisak u ponedjeljak prepun hvalospjeva za svoje rukometaše koji su na europskom prvenstvu u Austriji osvojili zlatnu medalju i taj naslov pripisali zlatu osvojenom na olimpijskim igrama i na svjetskom prvenstvu!

"To je ogromno! Ogromno! Eksperti više nego ikada zaslužuju svoje ime! Osvojili su Europsko prvenstvo i uspjeli osvojiti trostruku krunu čemu su se svi nadali nakon što su osvojili zlato na olimpijskim igrama 2008. i na svjetskom prvenstvu 2009.", piše "L'Equipe".

"Drugi put zaredom u finalu su na koljena stavili hrvatsku reprezentaciju, "svog najdražeg neprijatelja", koja je u Austriju došla željna naslova već šest godina", dodaje "L'Equipe".

"Ekipa Caludea Oneste ušla je u legendu, postala je prva ekipa kojoj je uspjelo osvojiti tri najveća naslova istovremeno".

Kraj utakmice list opisuje riječima: "Francuzi su bili na drugoj planeti. Gdje još nito nije bio. Povijesno. Izuzetno."

Dnevnik "Le Monde" piše: "Francuska je osvojila Euro. I ušla u povijest!

Prvaci svijeta, olimpijski prvaci i još k tome europski prvaci! Nakon svoje neosporne pobjede nad Hrvatskom, francuska je reprezentacija poletjela iznad planeta rukomet"!

"Rukomet je sport koji se igra sedam protiv sedam i na kraju to su Francuzi koji pobjeđuju!", ističe "Le Monde".

"Godinu dana nakon noćne more proživljene u Zagrebu u finalu svjetskog prvenstva kojeg su bili domaćini, Hrvati sigurno proklinju Claudea Onestu i njegove dečke koji su ih još jednom prisilili da objese oko vrata srebrnu medalju", opisuje "Le Monde"

Dnevnik "Le Figaro" priključio se hvalospjevima:" Željeznom rukom protiv svog hrvatskog protivnika, Francuska je osvojila europski naslov i stigla do trostruke krune! Eksperti pišu povijest svog sporta!"

"Francuska - Hrvatska: profinjeni klasik međunarodnih natjecanja", dodaje "Le Figaro".

"La Liberation" je kratak: "Pobijedivši Hrvatsku u finalu Eura, Plavi su ostvarili do sada neviđen trostruki uspjeh, nakon pobjeda na OI i na svjetskom prvenstvu". (hina/metro-portal)

01.02.2010. 12:00:44
Novi komentar
nužno
nužno