« Rukomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NIŠTA OD OSVETE

Francuska ipak prejaka, Hrvatska uzela srebro

Uz sav trud i podršku s tribina, Kauboji nisu uspjeli svladati francuske rukometaše

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

rukomet

,

europsko prvenstvo

,

Francuska

,

Hrvatska

,

Austrija

,

finale

Nakon što je osvojila dva olimpijska i jedno svjetsko zlato, hrvatska rukometna reprezentacija nažalost nije uspjela osvojiti i prvo mjesto na europskom prvenstvu. U finalnom susretu igranom u Beču u Stadhalle pred 11.000 gledatelja odabranici Line Červara izgubili su od Francuske 21:25 (12:12).

Hrvatska je tako po drugi put na europskim smotrama osvojila srebrnu medalju, nakon što je poražena u finalu i 2008. godine, dok je 1994. godine u Portugalu bila treća. Možemo se pohvaliti i sa dva četvrta mjesta (2004, 2006).

Ukupno gledano reprezentacija je na posljednjih deset velikih natjecanja upisala čak devet polufinala, te osvojila šest medalja na velikoj sceni.

HRVATSKA - FRANCUSKA 21:25 (12:12)

BEČ. Stadhalle - 11.000 gledatelja; Bernd Methe i Reiner Methe (Njemačka)

HRVATSKA: Alilović, Čarapina - Balić 4, Duvnjak 3, Lacković, Zrnić 7 (6), Kopljar 1, Vori 2, Gojun, Vuković 2, Mataija, Buntić, Valčić, Štrlek 2, Čupić, Musa.

FRANCUSKA: Omeyer, Karaboue - Bosquet 2, Fernandez 2, Dinart, Barachet, G. Gille 1, Narcisse 3, Joli 1, Karabatić 6, Junillon, Omeyer, Abalo 4, Sorhaindo 3, Guigou 3, Ostertag, Detrez.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Francuska 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 9/6, Francuska 4/2

Kao što se i očekivalo utakmica je krenula žustro i iznimno čvrsto na obje strane. Nakon osam minuta rezultat je bio svega 2:2, uz promašeni sedmerac na svakoj strani. Prva se odvojila Hrvatska pobjegavši na 4:2 i sve do posljednje minute prvog poluvremena držali smo prednost od gola ili dva. U jednom trenutku hrvatska vrsta je imala i tri gola viška (12:9), međutim u samoj završnici francuski rukometaši su iskoristili hrvatske pogreške i uspjeli su izjednačiti.

Veći dio prvog dijela hrvatska obrana je odlično odradila posao, dok je Mirko Alilović sakupio sedam obrana. Francuzi su zbog toga bili iznimno nervozni, zbog čega su imali dva promašena sedmerca i pet izgubljenih lopti. Nažalost, na vratima su imali sjajnog Thierrya Omeyera koji je također sakupio sedam obrana.

Francusko buđenje se nastavilo i na otvaranju drugog poluvremena i u 34. minuti Francuzi dolaze do prvog vodstva (14:13), u idućem napadu na plus dva (15:13), a potom s igračem manje i na četiri gola viška (17:13). Hrvatska igra se raspala u svega pet minuta, a stručni stožer je u tim trenucima više vremena potrošio na prigovore njemačkim sucima, nego na smirivanje momčadi. Na životu nas je držao Ivano Balić, sa dva gola, te Alilović sa nekoliko sjajnih obrana. Nažalost, u trenucima dok smo lovili rezultat Čupić i Zrnić su promašili sedmerce.

Ipak, 12 minuta prije kraja utakmice Hrvatska je stigla na samo pogodak zaostatka (18:19). No tri minute kasnije već je bilo plus četiri za Francuze (22:18) koji su sjajno iskoristili igrača više. Bio je to zaostatak koji Hrvatska više nije uspjela dostići. (hina/metro-portal)


31.01.2010. 19:08:19
Novi komentar
nužno
nužno