« Biznis
objavljeno prije 6 godina i 4 mjeseca
BIZNIS

Franck d.d. jača kapitalnu strukturu uz Tommy d.o.o. kao strateškog partnera

Ovim iskorakom Franck dodatno jača dosadašnju uspješnu poslovnu suradnju koja traje više od 25 godina s trgovačkim lancem Tommy

Tommy pomaže Francku
Tommy pomaže Francku (Arhiva)
Više o

suradnja

,

Franck

,

Tommy

Franck d.d. postigao je dogovor o strateškom ulaganju s društvom Tommy d.o.o., koji je spreman u kontekstu financijskog restrukturiranja ojačati kapitalnu strukturu društva te se već aktivno uključio u program restrukturiranja, kao i pregovore s financijskim vjerovnicima Francka.

Ovim iskorakom Franck dodatno jača dosadašnju uspješnu poslovnu suradnju koja traje više od 25 godina s trgovačkim lancem Tommy, a koji je već do sada napravio značajan iskorak s ulaganjima u prehrambenu industriju.

Detalji transakcije bit će objavljeni nakon potvrde na skupštinama obje kompanije.

Ovaj poslovni aranžman dio je intenzivnog procesa financijskog i operativnog restrukturiranja Francka koji smo pokrenuli s ciljem stabilizacije poslovanja i brze prilagodbe situaciji koju je na tržištu izazvala kriza u Agrokoru. U prvih 9 mjeseci bilježimo odlične prodajne rezultate i rast u svim našim kategorijama i ključnim tržištima, a uz strateškog partnera Tommy d.o.o. ostajemo usmjereni na unapređenje naše operativne efikasnosti i uspješno prevladavanje izazova s kojima smo se suočili kao i daljnji rast u regiji i iskorak na nova tržišta", rekao je Ivan Artuković, član Uprave Francka.

Već smo nekoliko godina značajan investitor kako u Dalmaciji tako i u ostalim hrvatskim regijama u kojima poslujemo. Ovo strateško partnerstvo vidimo kao daljnji iskorak i priliku za razvoj zajedničkih projekata što je u skladu s našim dosadašnjim ulaganjima u prehrambenu industriju. Vjerujem kako ćemo u suradnji s Franckom uspjeti realizirati veliki potencijal te tako doprinijeti daljnjem razvoju hrvatske prehrambene industrije i obogaćivanju ponude za naše kupce", istaknuo je Tomislav Mamić, predsjednik Nadzornog odbora trgovačkog lanca Tommy.

Tommy je jedan od vodećih hrvatskih trgovačkih lanaca, najveća kompanija i najveći poslodavac u Dalmaciji i južnoj Hrvatskoj s više od 3500 zaposlenika. Kvaliteta i stabilnost poslovanja osigurali su kontinuirani rast prihoda i povećanje tržišnog udjela tako da je Tommy danas na razini 2,7 milijardi kuna godišnjeg prihoda i nalazi se u top 20 privatnih kompanija u Hrvatskoj.

Franckova potraživanja prema Agrokoru osigurana založnim pravom na Roto dinamic d.o.o.

Prema podacima koji su službeno objavljeni na internetskim stranicama Trgovačkog suda u Zagrebu, Franck ima prijavljene tražbine prema članicama koncerna Agrokor u ukupnom priznatom iznosu od oko 273,6 milijuna kuna te je pored toga Agrokor rezervirao dodatna sredstva za potencijalne buduće regresne tražbine koje bi Franck mogao imati prema članicama koncerna Agrokor. Franckove tražbine su osigurane založnim pravom na poslovnim udjelima koje društvo Jamnica d.d. drži u društvu Roto dinamic d.o.o., a što je potvrdilo i revizorsko izvješće koje je nedavno objavila izvanredna uprava Agrokora. Stoga će Franck u postupku izvanredne uprave nastaviti sudjelovati kao razlučni vjerovnik odnosno vjerovnik s pravom na odvojeno namirenje do ukupnog iznosa od 600 milijuna kuna.

15.11.2017. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno