« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
naj zarade 2009.

Forbes objavio popis najbogatijih sportaša

Među prvih deset nema niti jedne žene, a najviše zarade donijeli su sponzorski ugovori

(Getty Images)
Više o

Roger Federer

,

David Beckham

,

Forbes

,

najbogatiji ljudi svijeta

Iako mu je brak pri kraju, a po novinama se razvlači njegov prljavi veš, Tiger Woods i dalje je nedostižan na popisu najbogatijih sportaša svijeta. Slavni golfer, koji je ove godine proslavio 33. rođendan, uspio je podebljati svoj bankovni račun za 67 milijuna eura.

Woods je na turniru u Atlanti prije nekoliko mjeseci srušio i jedan veliki rekord - postao je prvi sportaš u povijesti čija je ukupna zarada premašila milijardu eura.

Na drugom mjestu najbogatijih sportaša u godini na izmaku nalazi se David Backham. Unosnim sponzorskim ugovorima i obilnom plaćom u klubu Los Angeles Galaxy, engleski reprezentativac godišnje zarađuje oko 42,5 milijuna eura.

Zanimljivo je da se njegov na travnjaku mnogo uspješniji kolega, Cristiano Ronaldno, sa 17 milijuna eura godišnje nalazi tek na 13. mjestu Forbesove ljestvice. Najbogatija sportašica je lijepa tenisačica Maria Scharapowa s prihodima od oko 20,5 milijuna.

U prvih deset se prema Forbesu tako nalaze golferi, motoristi, vozači formule 1, košarkaši te najbolji tenisač svih vremena Roger Federer.

TOP 101. Tiger Woods
2. David Beckham
3. Phil Mickelson
4. Valentino Rossi
5. LeBron James
6. Roger Federer
7. Alex Rodriguez
8. Lewis Hamilton
9. Kimi Raikkonen
10. Shaquille O'Neal

09.12.2009. 16:41:39
Novi komentar
nužno
nužno