« Biznis
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NISMO JUNK

Fitch Ratings potvrdio Hrvatskoj BBB-

Potvrđena je negativna prognoza, no rating je ostao isti, što znači da ne bismo trebali posuđivati po prevelikim kamatama

Fitch još uvijek ne smatra Hrvatsku smećem
Fitch još uvijek ne smatra Hrvatsku smećem (Arhiva)
Više o

BBB

,

Fitch Ratings

,

hrvatski rejting

Agencija Fitch potvrdila je u utorak važeći rejting Hrvatske napominjući istodobno da su Hrvatskoj potrebne dodatne mjere fiskalne konsolidacije i strukturne reforme kako bi se potaknuo gospodarski rast i stabilizirale javne financije.

Fitch je danas tako zadržao hrvatski rejting za dugoročno zaduživanje u inozemnoj valuti na 'BBB-' i za zaduživanje u domaćoj valuti na 'BBB'.

Potvrđena je i negativna prognoza, te hrvatski rejting za kratkoročno zaduživanje u inozemnoj valuti 'F3'. Potvrđen je i takozvani 'plafon' 'BBB+'.

"Usprkos pojedinim pozitivnim početnim političkim koracima nove vlade, bit će potrebne dodatne mjere fiskalne konsolidacije i strukturne reforme kako bi se potaknuo gospodarski rast i stabilizirale javne financije", kazala je pomoćnica direktora Fitcheva odjela za gospodarstva nove Europe Michele Napolitano.

Aktualni hrvatski kreditni rejting po agenciji Fitch na donjoj je granici investicijskog statusa.

Predstavnici agencije za dodjelu kreditnog rejtinga Fitch početkom veljače boravili su u Hrvatskoj u okviru uobičajene godišnje provjere hrvatskog kreditnog rejtinga.

 

05.03.2012. 16:20:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Kućna dostava Zagreb
    05.03.2012. 21:29
    Toplo se nadam da ne borave u Hrvatskoj na naš trošak.
Novi komentar
nužno
nužno