« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci

Financiranje Ivanine kuće bajke

Dječji muzej
Dječji muzej
Više o

i.b.mažuranić

,

ivanina kuća bajke

Projekt ‘Ivanina kuća bajke’ istaknut će u rujnu agencija Muze za savjetovanje i upravljanje projektima u kulturi i turizmu za financiranje iz pretpristupnog fonda Europske unije IPA, kako bi se u Ogulinu, rodnom mjestu Ivane Brlić-Mažuranić, počeo uređivati prvi dječji muzej u Hrvatskoj. U kompleksu frankopanskog kaštela iz 15. stoljeća u slikovitom gradiću Ogulinu, čija je priroda i nadahnula I. B. Mažuranić na stvaranje nezaboravnih dječjih bajki, nalazit će se stalan postav Ivanine kuće bajke.

Slikovit gradićU slikovitom gradiću Ogulinu, čija je priroda nadahnula I. B. Mažuranić na stvaranje nezaboravnih dječjih bajki, nalazit će se stalan postav Ivanine kuće bajke. 

Bit će izgrađena i dvorana namijenjena različitim predstavljanjima kao što je edukativno-kreativna radionica i lutkarsko kazalište, te čarobni ormar u koji će djeca pospremati folklorno blago ogulinskoga kraja. Centar je zamišljen kao mjesto zabave i učenja pa će djeca moći stvarati vlastite bajke, ali i poslušati priče iz cijeloga svijeta na izvornim jezicima i na hrvatskom. U sklopu Centra bila bi i knjižara, suvenirnica, prostor za komorne izložbe, filmske projekcije i predstave s temom bajki. (HINA) 

16.03.2008. 22:04:43
Novi komentar
nužno
nužno