« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
novi rekorder

Fina otpušta 1000 zaposlenika

Od početka godine otkaz je dobilo oko 64 tisuće radnika, a taj će se niz nastaviti otpuštanjima u Fini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

nezaposlenost

,

otkazi

,

FINA

,

otpremnine

Do kraja prosinca Fina će otpustiti četvrtinu radnika, točnije njih 1,000, a trenutno se privodi kraju određivanje kriterija zbrinjavanja tehničkog viška na temelju kojih će se otkazi i uručiti, piše Večernji list.

Uprava i sindikat Fine rade ne detaljima dogovora koji će biti poznati najvjerojatnije u idućih nekoliko dana. Navodno se u Fini obavlja veliki proces reorganizacije I unapređivanja upravljanja imovinom kao i smanjenja troškova, a tu je uključeno i smanjenje broja zaposlenih kojih trenutno ima 4,400.

Otpuštenim radnicima isplatit će se otpremnine u visini od 60 posto njihove plaće po godini staža, a za one koji još nemaju prve uvjete za mirovinu predviđeni su određeni dodatci. Špekulira se da će na otpusnoj listi biti najviše onih koji imaju uvjete za prijevremenu mirovinu.

Valja napomenuti da se sindikat Fine odrekao se povišice na desetak godina, sve s ciljem da se izbjegnu otkazi, ali katastrofalno poslovanje više se ne može tolerirati.

Podsjetimo, od početka godine oko 64 tisuće radnika izgubilo je posao čime se automatski povećao broj nezaposlenih ali i umirovljenika. Fina će izgleda ove godine ponijeti titulu rekordera po broju otkaza; slijede je Pliva (809), Hrvatska pošta (285), Hypo banka (131), itd.

10.12.2009. 20:57:13
Novi komentar
nužno
nužno