« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 7 mjeseci
FONDOVI

Fil Rouge Capital Tridero Tech investicija

Platforma je nastala prije godinu i pol dana i u tom periodu je od početne ideje i izgradnje dosegla preko 1300 registriranih poslovnih korisnika iz Hrvatske, Europe i svijeta

Fil Rouge Capital Tridero Tech investicija
Fil Rouge Capital Tridero Tech investicija (Arhiva)
Više o

Fil Rouge Capital

Tridero, platforma za povezivanje dobavljača i kupaca u aditivnoj (3d printing) i CNC industriji, osigurala je investiciju u iznosu od 325 tisuća eura od Fil Rouge Capital fonda za daljni razvoj i rast platforme.

Platforma je nastala prije godinu i pol dana i u tom periodu je od početne ideje i izgradnje dosegla preko 1300 registriranih poslovnih korisnika iz Hrvatske, Europe i svijeta. Sa ovom investicijom tvrtka će se širiti dalje na nova tržišta, prvenstveno istočne Europe te biti „most" prema povezivanju sa zapadnom Europom.

Tridero sa svojom ekspertizom u aditivnoj proizvodnji te strojnoj obradi metala, plastike, gume, tekstila i drva postaje jedna sveobuhvatna platforma industrijske proizvodnje. Platforma služi za povezivanje dobavljača materijala, proizvođača i krajnjih kupaca u industrijskoj proizvodnji. Uz to, na platformi postoji i industrijski oglasnik gdje registrirani korisnici mogu objavljivati kupnju i prodaju strojeva, opreme, alata te drugih industrijskih proizvoda. Platforma također služi kao odličan marketinški alat za male i srednje tvrtke koje žele podići svoju vidljivost i lakše stupiti na globalno tržište jer su njihovi profili vidljivi dobavljačima i kupcima iz cijele Europe i svijeta.

Aditivna industrija, laički poznata kao industrija 3D printanja, jedna je od najbrže rastućih industrija u svijetu sa sve većom primjenom u industrijama kao što su auto industrija, medicina, dentalna medicina, energetika, itd., a u isto vrijeme veoma je komplementarna sa tradicionalnim industrijama obrade metala i plastike, što zapravo zaokružuje tu cijelu priču spajanja dvije platforme.

"Ono što nas diferencira od naše konkurencije je, da za razliku od njih, koji cijeli taj sustav centraliziraju i zatvaraju u sebe, mi rješavamo jedan od najvećih problema u aditivnoj industriji a to je razjedinjenost tržišta. Stvaramo jedan kompletan ekosustav unutar proizvodnog lanca i omogućavamo povezivanje i suradnju subjekata na svim pozicijama u lancu. Također, sve je prisutniji trend gdje strane tvrtke van Europe, u pokušaju da uđu na europsko tržište koriste upravo ovakve platforme kao glavni alat jer imaju dirketan pristup provjerenim i njima interesantnim tvrtkama. U isto vrijeme tvrtke iz zapadne Europe traže dobavljače iz istoka Europe a upravo u tome mi vidimo svoju priliku kao regionalni lider.", kaže Gordan Razumić, osnivač i direktor Tridero Tech-a.

„Na cijelom tom putu unatrag godinu i pol dana, Fil Rouge Capital se pokazao kao naš najvažniji partner. Od samog početka prepoznali su veliki potencijal našeg projekta i tako smo u rekordnom vremenu prošli kroz sve tri razvojne faze unutar FRC-a, od Startup School-a, preko Acceleratora pa sve do prve VC investicije. Svi oni, koji shvate kako iskoristiti puni potencijal koji FRC pruža, a to je puno više od samog novca, sigurno su na dobrom putu da stvore vrlo uspješan biznis", dodaje Razumić.

Kao što je Goran već spomenuo, ono što ovo ulaganje i partnerstvo čini još značajnijim jest činjenica da je tvrtka Tridero Tech primila sva tri kruga ulaganja iz Fonda FRC; počevši od Start-up investicijom, Accelerator, pa sve do osiguranja VC slijedećeg ciklusa ulaganja, Fil Rouge Capital počašćen je partnerstvom s takvim osnivačima odlučne za uspjeh i napredak.

Stevica Kuharski, principal pri Fil Rouge Capital fondu: "Kao investitori, djelujemo na tri razine: Startup School, Accelerator i VC, i jako smo ponosni što imamo Tridero Tech tvrtku u svom portfelju. Pridružili su nam se u fazi ideje, ubrzali su se kroz naš Akceleratorski program i sada su osigurali posljednju investiciju na VC razini. Gordan i njegov tim naporno rade i uvijek pokušavaju pronaći nove načine rasta i okrenuti se snažnom prihvaćanju na tržištu, a ova investicija je dodatni korak na putu njihovog uspjeha a za nas je posebnija od ostalih pošto je Tridero Tech prva tvrtka koja je prošla kroz sve tri faze financiranja."

04.10.2021. 18:56:00
Novi komentar
nužno
nužno