« Nogomet
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
INFILTRACIJA

FIFA: Mafija kupuje klubove

"Mafija se uvukla u vrhunski nogomet na neuobičajeni način koji uključuje čak i preuzimanje kontrole nad klubovima, što se radi 'prljavim novcem', upozorio je Chris Eaton, šef za sigurnosti u FIFA-i

Fotografija vijesti
Više o

FIFA

,

mafija

,

nogometni klubovi

,

kladioničarska mafija

Međunarodna kladioničarska mafija uništava nogomet kupovanjem klubova, dugoročnim ulaganjima u namještanje susreta, te čak i organiziranjem seminara za suce, kazao je šef odjela za sigurnost Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Chris Eaton, javlja Hina.

"Mafija se uvukla u vrhunski nogomet na neuobičajeni način koji uključuje čak i preuzimanje kontrole nad klubovima, što se radi 'prljavim novcem', a to je daleko najbolji način za namještanje rezultata utakmica", kazao je Eaton.

Dodao je kako će FIFA uskoro utemeljiti program "zaštite svjedoka" za nogometaše koji javno progovore o pokušajima podmićivanja, kao i program rehabilitacije za one igrače koji su uključeni u te kriminalne djelatnosti.

Početkom godine FIFA je u suradnji s Interpolom osnovala posebni odjel za borbu protiv korupcije u nogometu, a taj odjel ima proračun od 20 milijuna eura.

"Trend kupovanja klubova i trgovine igračima, kao i namještanja utakmica, događa se u manjim zemljama. Taj problem mogu riješiti samo države koje se moraju boriti protiv kladioničarske mafije."

"FIFA nije uvela kladionice u nogomet i FIFA nema nikakav profit od klađenja", zaključio je Eaton, koji je 12 godina radio za Interpol.

19.09.2011. 17:54:27
Novi komentar
nužno
nužno