« Košarka
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PRIZNANJE

FIBA: Dirk Nowitzki najbolji košarkaš Europe u 2011.

"Nowitzki je iznimna osoba i vrhunski košarkaš. Njegove igračke kvalitete, radne navike, ali i osobnost koju ima trebaju biti uzor mladima," kazao je predsjednik Fibe

Fotografija vijesti
Više o

Dallas Mavericks

,

Dirk Nowitzki

,

fiba

Pomalo očekivano, FIBA je najboljim košarkašem Starog kontinenta za prošlu godinu proglasila Dirka Nowitzkog, što je već drugi put da 33-godišnji Nijemac dobiva ovu čast, javlja Hina.

Za Nijemca, koji je prošle godine osvojio NBA prsten u dresu Dallas Mavericks to je drugi naslov za najboljeg košarkaša Starog kontinenta nakon što je u izboru stručnjaka i navijača slavio i 2005. godine.

Nowitzki je pobijedio ispred Španjolca Juana Carlosa Navarra, Amerikanca s makedonskom putovnicom Boa McCalebba, Španjolca Paua Gasaola, Rusa Andreja Kiriljenka, Grka Dimitrisa Diamantidisa i Francuza Tonyja Parkera.

"Nowitzki je iznimna osoba i vrhunski košarkaš. Njegove igračke kvalitete, radne navike, ali i osobnost koju ima trebaju biti uzor mladima," kazao je predsjednik Fiba Europe Olafur Rafnsson.

Fiba Europa je prvi put birala najboljeg košarkaša Europe 2005. godine kada je pobijedio Nowitzki, a pobjednici ovog izbora bili su i Grk Theodoros Papaloukas (2006), Rus Andrej Kiriljenko (2007), Španjolac Pau Gasol (2008, 2009) i Srbin Miloš Teodosić (2010).

14.02.2012. 18:49:00
Novi komentar
nužno
nužno