« Nogomet
objavljeno prije 14 godina
POTPIS JE STAVLJEN

Fernando Santos službeno za kormilom grčke reprezentaije

Portugalac je s Grčkim nogometnim savezom potpisao dvogodišnji ugovor i time službeno preuzeo upravljačku palicu od Nijemca Otta Rehhagela

fernando santos
fernando santos (Getty Images)
Više o

Grčka

,

otto rehhagel

,

22. travnja

,

kudzu

Grčki nogometni savez i portugalski stručnjak Fernando Santos (55) u četvrtak su i službeno potpisali ugovor kojim je Santos postao novi izbornik grčke reprezentacije, a ugovor vrijedi dvije godine.

Portugalski stručnjak će na mjestu grčkog izbornika naslijediti Nijemca Otta Rehhagela (71) koji je napustio tu dužnost nakon devet godina. Rehhagel je s Grčkom prije šest godina senzacionalno osvojio naslov europskog prvaka, ali na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici nije uspio proći dalje od natjecanja po skupinama.

Grčka će biti najveći suparnik Hrvatskoj u predstojećim kvalifikacijama za odlazak na EURO 2012 koji će se održati u Poljskoj i Ukrajini. Uz Hrvatsku i Grčku, u našoj kvalifikacijskoj skupini su još Izrael, Latvija, Gruzija i Malta.

Fernando Santos je prošle sezone vodio PAOK s kojim je osvojio drugo mjesto u prvenstvu, a u karijeri je još bio na klupi sva tri najbolja portugalska kluba, Porta, Benfice i Sportinga, kao i Panathinaikosa, te AEK-a. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 18:54:00
Novi komentar
nužno
nužno