« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
REKORDER

Ferguson već 25 godina vodi Manchester United

Sir Alex Ferguson će za nekoliko dana proslaviti 25 obljetnicu kako je preuzeo vođenje Manchester Uniteda s kojim je osvojio 27 naslova

Više o

nogomet

,

Manchester United

,

obljetnica

,

Sir Alex Ferguson

,

trener

Alex Ferguson (69) će u nedjelju proslaviti 25 godina na čelu Manchester Uniteda s kojim je osvojio 27 naslova što ga čini najuspješnijim trenerom u povijesti engleskog nogometa.

"On voli sve što je u vezi s njegovim poslom", izjavio je 37-godišnji Ryan Giggs, "najdugovječnije" krilo u Unitedu o najuspješnijem treneru u Premier League. "On voli gledati Unitedove igrače, voli gledati kako se razvijaju".

"Ne biste mogli raditi što on radi u toj dobi i imati radnu etiku kakvu on ima ako to ne volite. Njegova je radna etika nevjerojatna", dodao je velški reprezentativac koji je s Fergusonom sudjelovao u osvajanju 12 naslova prvaka Manchestera Uniteda.

Ferguson je u Manchester United stigao 1986. godine s ciljem da Manchester suprotstavi Liverpoolu koji je tada dominirao engleskim nogometom. Liverpool je to tada imao 16 titula, a Manchester United sedam.

No, Ferguson je tada izuzetnom radnom etikom i čvrstom disciplinom odveo United do osvojenih 12 titula engleskog prvaka, dva naslova u Ligi prvaka, pet FA kupova i naslova prvaka svijeta

"Zna se dogoditi da se s gostujuće utakmice iz Europe vratimo u četiri sata ujutro, ali budite sigurni da je Ferguson prvi koji će se pojaviti na treningu u 8 sati ujutro i zadnji koji će s njega otići", rekao je Giggs, koji je debitirao baš kod Fergusona kao trenera sa 17 godina.

03.11.2011. 14:53:23
Novi komentar
nužno
nužno