« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
osjećajte se kao kod kuće

Feng Shui u vašem uredu

Najbitnije je ugodno se osjećati u radnoj okolini - prenosimo nekoliko savjeta koje možete isprobati

(MWN)
Više o

Feng shui

,

radni prostor

Kad malo razmislite, većina nas provodi najveći dio dana sjedeći u uredu. Budući da toliko vremena tamo provodite, sigurno želite da vaš ured bude mjesto u kojem se ugodno osjećate. Agnès Dumanget, savjetnica za Feng Shui, preporučuje za Metro kako se dobro osjećati u svojoj radnoj okolini.

Osnovno je pravilo izbjegavati neurednost. „Počistite nered i pospremite stol - zamijenite stare i nepotrebne stvari novima i korisnima", objašnjava Dumanget. Ako ne možete izbjeći gomile papira, stavite ih sa svoje lijeve strane. Takvom organizacijom bit ćete pod zaštitom zmaja, za što se vjeruje da privlači sreću. Gomilanje papira s vaše desne strane moglo bi iritirati tigra... a to nije dobro za koncentraciju.

Još jedan savjet: izbjegavajte sjediti leđima okrenuti vratima jer „čovjek može vidjeti opasnost kad ona dolazi". Ako je moguće, „pokušajte otvoriti prostor ispred sebe. Uklonite, primjerice, visoke ormare i vješalice za kapute kako biste oslobodili feniksa, što će vam donijeti novac i pružiti nove prilike", objašnjava Dumanget. Ako želite osjetiti pozitivne učinke kornjače, odaberite stolac s visokim zaslonom - to će vam pružiti zaštitu i stabilnost. Također možete objesiti sliku planine na zid. Ako dijelite ured s više ljudi i ne možete premještati stvari i preuređivati prostor kako želite, pokušajte stvoriti vlastiti „prostor privatnosti". Okružite se zelenim biljkama („ali bez oštrih ili šiljastih listova").

Piše: Alexandra Bogaert/ Metro France
03.09.2009. 09:30:29
Novi komentar
nužno
nužno