« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina
fedexu 15. titula

Federer osvojio Wimbledon

Ovom pobjedom Federer je postao igrač s najviše Grand Slam titula u povijesti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Roger Federer

,

Andy Roddick

,

Federer Wimbledon

Švicarac Roger Federer pobjednik je Wimbledona nakon što je u finalnom susretu nakon četiri sata i 16 minuta igre pobijedio Amerikanca Andya Roddicka 5:7, 7:6 (6), 7:6 (5), 3:6, 16:14

Oba igrača ušla su vrlo koncentrirano u meč i osvajali svoje servise bez problema. Prvi su se problemi pojavili za Roddicka u 11. gemu, no Federer je uspio propustiti čak četiri break lopte. S druge strane, Andy Roddick u prvoj je prilici iskoristio break loptu i osvojio prvi set sa 7-5.

Gotovo jednako odvijao se i drugi set. I Federer i Roddick relativno su lako osvajali gemove i odlučivao je tie-break. Roddick je koncentrirano odigrao 13. igru, nije dozvolio Švicarcu da se razmaše. Vodio je 5-1 i 6-2, a kod 6-5 je servirao za set, no volej izbacuje van igre. U sljedećem poenu Federer koristi pad koncentracije protivnika, uzima mini break i set za izjednačenje.

Prva opasnost u trećem setu dogodila se nešto ranije nego u prethodna dva seta. Federer je uspio doći do break lopte na servis Roddicka kod rezultata 3-2, ali Amerikanca ponovno spašava njegovo najjače oružje, servis. U nastavku seta su obojica relativno sigurno osvajali na svom servisu pa je ponovno odlučivao tie-break.

Ključan potez u 13. igri trećeg seta bio je Federerov sjajan udarac u trećem poenu kojeg Roddick nije vratio. Nakon što su obojica osvojila još po jedan bod na suparnikov servis, set je ipak završio u Federerovim rukama.

Do velike je prednosti stigao Andy Roddick u četvrtom setu. Kod vodstva 2-1 Amerikanac je oduzeo servis Federeru, što je značajna prednost s obzirom da danas još nije izgubio svoj početni servis.

Peti set je ponudio dramu, završio je tek 16-14 kada Roddick više jednostavno nije mogao držati svoj servis. Nakon pobjede je Federeru odmah čestitao Pete Sampras, koji je došao gledati uživo kako pada njegov dosadašnji rekord od 14 titula.

05.07.2009. 19:29:59
Novi komentar
nužno
nužno