« Svijet
objavljeno prije 1 godinu i 7 mjeseci
OPA :)

FDA zabranjuje cigarete s mentolom

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) u četvrtak je predložila zabranu mentol cigareta u Sjedinjenim Državama, što je pobjeda za aktiviste protiv duhanske industrije, no i udarac za proizvođače cigareta

Nema više...
Nema više... (Arhiva)
Više o

cigarete

,

FDA

,

Mentol

FDA radi na prijedlogu standarda proizvoda koji bi trebao biti objavljen iduće godine, a kojim će se zabraniti mentol kao okus u cigaretama, kao i svi drugi okusi, objavila je ta agencija, a prenosi Reuters.

Zabrani će trebati više godina da se implementira zbog vjerojatnih pravnih osporavanja duhanske industrije koja opetovano pokušava blokirati odluke FDA-a.

Agencija je bila primorana donijeti odluku do 29. travnja zbog peticije iz 2013. kojom se tražila zabrana mentol cigarete. Aktivisti tvrde da su crni Amerikanci najviše pod utjecajem marketinških kampanja proizvođača cigareta, prenosi Reuters.

„Zabrana mentola, posljednjeg dopuštenog okusa u cigaretama i zabrana drugih okusa spasit će živote, posebno među onima koji su neproporcionalno pod utjecajem tih smrtonosnih proizvoda", rekla je čelnica FDA-a Janet Woodcock.

01.05.2021. 18:58:00
Novi komentar
nužno
nužno