« Iza ogledala
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
TAJNI DOKUMENTI

FBI: Steve Jobs bio je nemoralna i nepoštena osoba

FBI je dokumente otvorio za javnost u četvrtak na osnovu zakona o slobodi informacija i postavio ih je na svoju internetsku stranicu

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

FBI

,

Steve Jobs

BBC je prvi objavio sadržaj tajnog dosjea Stevena Jobsa, osnivača Applea u kojem stoji da je Jobs bio nedvojbeno veliki inovator i vizionar, no pritom mu se na dušu stavlja upitno poštenje i moral. Dosje je FBI sastavio na zahtjev Georgea W. Busha tijekom 1991. godine kad je američki predsjednik želio Jobsu ponuditi osjetljiv posao u vladi SAD.

Dokumenti su otvoreni za javnost od jučer temeljem zakona o slobodi informacija i postavljeni su na njihove internetske stranice. Dosje sadrži niz zanimljivosti, od Jobsova priznanja da je eksperimentirao s drogama u mladim danima, prelazak na budizam i prijetnja bombom još iz 1985. godine.

Prema navodima ljudi ispitanih u svrhu stvaranja dosjea i profila Steve Jobsa, on je bio spreman iskrivljavati istinu i stvarnost u svrhu postizanja osobnih ciljeva, barem tako tvrdi sažetak dosjea.

Uz to mu se na dušu stavlja težak karakter, hirovitost i temperamentnost, zanemarivanje obitelji i još gomila drugih optužbi.

Ovaj će dokument nedvojbeno podići veliku buru s obzirom na Jobsovu popularnost i velik ugled koji je stvorio u poslovnom svijetu, a među korisnicima ima status polubožanstva.

Dosje možete vidjeti na ovom linku.


10.02.2012. 12:56:00
Novi komentar
nužno
nužno