« Sport
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
sp u jedrenju

Fantela i Marenić samo korak do zlata

Hrvatsko jedrenje na pragu povijesnog uspjeha. Naslov svjetskih prvaka sve je bliži.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Šime Fantela

,

jedriličari

,

Svjetski jedriličarski savez

,

Igor Marenić

,

SP jedrenje

,

Hrvatska jedrenje

Hrvatska posada Šime Fantela/Igor Marenić su nadomak osvajanja zlata na Svjetskom prvenstvu klase 470 u danskom Kopenhagenu, a do jednog od najvećih uspjeha u povijesti hrvatskog jedrenja dijeli ih samo još jedan plov.

U današnja dva plova po laganom vjetru Fantela i Marenić napravili su ogroman posao, ušli su četvrti i prvi u cilj i ostavili konkurenciju na debelih 16 bodova iza sebe. U sutrašnjem plovu za odličja za deset najboljih Šimi i Igoru dovoljno je da uđu osmi u cilj i zlato bi bilo njihovo. Dobra je situacija i to da tri posade iza Šime i Igora međusobno dijeli samo po jedan bod, što znači da bi oni mogli biti više koncentrirani jedni na druge nego na našu posadu.

Do prije mjesec dana hrvatsko jedrenje nije imalo seniorsku svjetsku medalju u olimpijskim klasama, a prvu je osvojio Ivan Kljaković Gašpić, koji je bio brončani na SP klase Finn u srpnju. Šime i Igor imaju realnu šansu osvojiti sutra zlato i naslovu europskih prvaka pridodati i svjetski.

Fantela/Marenić (CRO) 54 negativna boda

Ryunosuke/Yugo (JAP) 70

Coster/Coster (NIZ) 70

Patience/Bithell (VB) 72

Leboucher/Garos (FRA) 80

Ženska posada Enia Ninčević i Romana Župan su s 24. i 13. mjestom danas zadržale svoju 17. poziciju. One također sutra jedre jedan plov., tzv. last race za sve one koji nisu ušli među deset najboljih i plov za odličja. Prve su Nizozemke Westerhof/Berkhout.

Izvor: Hina

28.08.2009. 17:43:05
Novi komentar
nužno
nužno