« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
vruće proljeće

Facebookovci dali ultimatum Vladi Republike Hrvatske

Ili javno očitovanje i prihvaćanje zahtjeva, ili zahtjev za smjenom Vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (GI Stegnite vi svoj remen, bando lopovska)
Više o

građanska inicijativa

,

Stegnite vi remen bando lopovska

,

facebook prosvjed Zagreb

,

Facebook prosvjed Rijeka

,

ultimatum vladi

Facebook grupa Stegnite vi svoj remen, bando lopovska koja je organizirala prosvjede na glavnim gradskim trgovima krenula je dalje. Organizirana u građansku inicijativu napravila je internet stranicu www.bandolopovska.com i tamo izložila svoj program, ogorčena situacijom u zemlji.

Uz ponavljanje ograda od svih političkih opcija i mogućnosti manipulacije prije lokalnih izbora, poziva se Vlada da prihvati trinaest točaka građanskih zahtjeva, ili slijede prosvjedi.

Priopćenje Građanske inicijative, potpisano od strane organizatora prošlog prosvjeda Josipa Dell'Ollia prenosimo u cijelosti:

Građanska inicijativa: "Stegnite vi svoj remen bando lopovska!" čije članstvo u ovom trenutku broji preko 58 000 građana daje:

Proglas za javnost

U kojem obznanjuje javnosti da je zbog 18 godina krize koja pogađa našu državu, koja je rezultat sustavne pljačke hrvatskog naroda pod pokroviteljstvom svake Vlade do danas, građanska inicijativa, čije članstvo u ovom trenutku broji preko 58 000 građana daje ultimatum Vladi Republike Hrvatske.

Da do 23:00 sata u utorak, 28. travnja 2009, javnim priopćenjem u medijima objavi da će do kraja svog mandata ispuniti svih 13 zahtjeva koje je pred nju postavilo članstvo građanske inicijative.

Znajući bahatost Vlade kojom ignorira svoje biračko tijelo, unaprijed pozivamo sve građane Republike Hrvatske, poštene sindikate, udruge da se ujedine u borbi za bolje sutra. Da se odazovu ovom pozivu i pridruže apolitičnom nezavisnom prosvjedu radnika, studenata, umirovljenika, seljaka i mljekara, ribara, sindikata, udruga koji će stati u obranu ljudskog dostojanstva. Nalazimo se pod čizmom nesposobne bande lopovske kojoj je svjetska recesija došla kao bonus u kojoj traže mjesta i opravdanje za svu pljačku od osamostaljenja Republike Hrvatske.

U svijetu i u Europi poznato je da su kriminal i korupcija sastavni dijelovi hrvatske vlasti i da je čitav sustav temeljen na pljački svog naroda. Vrijeme je da narod zauzme poziciju oporbe. Ne samo vladajućim političarima, već svim političarima koji sjede u Hrvatskom saboru, uživaju u velikoj plači i svim beneficijima, a za nas narod se brinu samo kad je vrijeme izbora i kad im je važan naš glas.

Ne želimo njihov grah, ne tražimo milostinju, želimo pravnu državu. Kašnjenje u plaćama, korupcija, namješteni natječaji, izravne pogodbe, kriminalne javne nabave, netransparentna privatizacija, pljačka preostalih hrvatskih resursa, megalomanski projekti, nezakonitost, neodgovorno zaduživanje, bogaćenje elite, nepotizam, ovo nije pravna država, ovo je pljačka hrvatskog naroda. Starci kopaju po kontejnerima za smeće, radnici štrajkaju i ostaju bez posla, studenti spavaju po fakultetima, seljaci i mljekari zatvaraju svoja domaćinstva, umirovljenici vegetiraju na rubu dostojanstva, petina kućanstava u Hrvatskoj ispod je praga siromaštva, jad i bijeda, obraz nesposobne, bezosjećajne Vlade.

Zahtjevi građana

1. Smanjivanje stope PDV-a 11% na sve prehrambene proizvode.
2. Oslobođenje od participacije za lijekove i liječenje.
3. Izglasavanje Zakona o ne zastarijevanju kaznenih djela u privatizaciji i pretvorbi.
4. Osnivanje fonda za povrat opljačkane imovine.
5. Objava registra branitelja.
6. Ukidanje prava na mirovinu saborskoga zastupnika nakon samo 4 godine radnog staža.
7. Ukidanje zabrane prosvjedovanja na Markovom trgu.
8. Odustajanje od Pelješkog mosta i svih megalomanskih projekata.
9. Povećanje iznosa mirovina najmanje 5%.
10. Poništenje Zakona o golfu i hitna zaštita prava građana na privatno vlasništvo.
11. Ukidanje naplaćivanja visokoškolskog obrazovanja.
12. Ukidanja prava glasa dijaspori i lažnim biračima na nepostojećim adresama.
13. Uvođenje logične prakse isplaćivanja poticaja seljacima prije sjetve, ne godinu kasnije.

Ukoliko se Vlada pozitivno ne očituje po svim točkama zahtjeva, u petak, 1.svibnja 2009 u 17:00h na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu, građani Republike Hrvatske izaći će na masovni prosvjed i zatražiti neopozivu ostavku Vlade Republike Hrvatske.

 

24.04.2009. 07:02:11
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    DemolitionMan
    24.04.2009. 10:42
    Hvala Bogu i Facebookovcima na ovakvim inicijativama - konačno i nešto zanimljivo na web portalima koji se u zadnje vrijeme natječu u smetlarenju, gluposti i ispraznosti, dok za to vrijeme država radi što hoće. SVI NA PROSVJED, a ne samo doma grintati i žaliti se. Izađimo iz kolektivne i omiljene nam uloge žrtve i učinimo nešto konkretno - nije vrijeme za davanje podrške pljačkaškoj vladi, već za ultimativne zahtijeve ili rušenje takve vlade!
Novi komentar
nužno
nužno