« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
COOL

Fabric - digitalni dnevnik koji se vodi sam

Dvoje bivših inžinjera iz Facebooka napravilo je aplikaciju 'Fabric', automatski digitalni dnevnik vašeg života

Fabric je cool, ali ...
Fabric je cool, ali ... (Screenshot)
Više o

aplikacija

,

Fabric

Pomoću tehnologija jednostavno možemo snimati i spremati naša sjećanja i uspomene zabilježene našim pametnim uređajima.

No problem nastaje kada se želimo prisjetiti svih događaja koje smo spremili u digitalnom obliku, a moram pretraživati naše profile na društvenim mrežama ili po memoriji pametnih uređaja.

Baš zbog ovih negativnih razloga stvorena je aplikacija "Fabric", a napravili su je Arun Vijayvergiya i Nikolay Valtchanov, bivši zaposlenici Facebooka.

Projekt ovog dvojca nastao je kada je Arun došao na ideju da kao i njegov otac piše sve što je doživio tijekom života.

Aplikacija Fabric trenutno je dostupna na uređajima s iOS operativnim sustavom, a radi na način da prilikom prvog ulaska u aplikaciju Fabric povuće sve fotografije s Facebooka i pametnog uređaja i poreda ih po datumu i mjestu gdje su napravljene.

Aplikacija prati korisnika kroz dan, tako da korisnik može vidjeti gdje je bio, koje ljude je sve upoznao ili što je sve doživio.

Fabric ima i socijalnu komponentu pa se tako njegovi korisnici mogu međusobno dodati za prijatelje, a sama aplikacija prati na kojim su se sve mjestima korisnici nalazili.

Kreatori Fabrica budućnost aplikacije vide kao dnevnik u kojem će korisnici moći dodati svoje zabilješke ili će moći spremiti pjesmu koju su čuli na taj dan.

12.08.2016. 16:02:00
Novi komentar
nužno
nužno