« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ZAOŠTRAVANJE

F-22 Raptori iznad Južne Koreje

SAD su na nebo iznad Južne Koreje poslali eskadrilu najsofisticiranijih lovaca na svijetu, radaru nevidljivih F-22 Raptor

Moćni Raptori privremeno su stacionirani u Južnoj Koreji
Moćni Raptori privremeno su stacionirani u Južnoj Koreji (Arhiva)
Više o

Južna Koreja

,

Sjeverna Koreja

,

vojna baza

,

F-22 Raptor

,

Osan

Najnapredniji zrakoplovi lovci na svijetu F-22 Raptori razmješteni su u Osanu, najveću američku zrakoplovnu bazu u Južnoj Koreji, a dat će podršku američko-južnokorejskim vojnim manevrima, priopćilo je američko vojno zapovjedništvo u Južnoj Koreji te pozvalo Sjevernu Koreju da se suzdrži od daljnjih prijetnji.

'(Sjeverna Koreja) neće ništa postići prijetnjama ili provokacijama, osim dodatne izolacije i potkopavanja međunarodnih napora da se osigura mir i stabilnost u Sjeveroistočnoj Aziji', navodi se u priopćenju.

Pritom se ne navodi koliko je zrakoplova poslano u Južnu Koreju iz zračne baze u Okinawi (Japan). Razmještanje američkih lovaca opisuje se kao dio rutinske smjene zračnih snaga između baza u Zapadnom Pacifiku, koje američke vojne snage drže od 2004.

Južnokorejska predsjednica Park Geun-hye rekla je u ponedeljak da će njezina zemlja uputiti snažan vojni odgovor na bilo kakve sjevernokorejske provokacije, bez obzira na političke posljedice, nakon što je Pjongjang tijekom vikenda objavio da je ušao u 'ratno stanje' sa svojim južnim susjedom.

'Ako bude bilo kakvih provokacija protiv Južne Koreje i njezinog naroda, treba uputiti snažan vojni odgovor, bez bilo kakvih političkih obzira', rekla je Park na sastanku s visokim vojnim i političkim dužnosnicima.

01.04.2013. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno