« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
EU

Europska komisija traži dostupnije sadržaje na netu

Jaka industrija podrazumijeva osiguravanje pristupa korisnika široj ponudi

Europski potrošači morali bi imati lakši i brži pristup online sadržajima, kao što su videoigrice, filmovi, televizija i glazba, zaključila je jučer Europska komisija.  

‘Ako želimo imati jaku industriju igara, filma i glazbe, onda moramo korisnicima osigurati pristup bogatoj raznolikosti online sadržaja’, rekla je Viviane Reding, povjerenica Eurospke komisije za informatičko društvo i medije.

PREPREKE
Industrija je hendikepirana lošim zakonskim propisima, strahovima i nejedinstvenim tržištem, utvrdila je Komisija.
Zabava na internetu hendikepirana je nedostatkom  jasnih propisa, složenim pravilima o autorskim pravima, strahom od piratstva i neuspjehom u stvaranju jedinstvenog tržišta, prenosi zaključke Europske komisije Deutsche Presse.

Ta je industrija trenutačno vrijedna oko dvije milijarde eura, a do 2010. godine njena bi vrijednost mogla premašiti osam milijardi dolara. Kako bi se to i dogodilo, nužno je postaviti jasna pravila korištenja online sadržaja, ustvrdili su u Komisiji.

Zbog toga su europski dužnosnici pozvali predstavnike industrije i potrošače na predlaganje novih koncepata s ciljem unapređenja sektora. U Komsiji se nadaju da bi do konkretnih poteza moglo doći sredinom ove godine.  

Piše: MEX
04.01.2008. 14:04:01
Novi komentar
nužno
nužno