« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
grmi, sijeva

Europa pogođena snažnim olujama

Dvoje ljudi poginulo je u rušenju drveća, mnogi su ozlijeđeni, a udari groma ubijali su životinje na farmama i palili kuće.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

Njemačka

,

Austrija

,

Švicarska

,

oluje u Europi

,

munje

,

rušenje drveća

Oluje koje su bjesnile Njemačkom, Švicarskom i Austrijom i rušile drveće odnijele su dva života u utorak kasno navečer, a stradalo je i više stoke u udarima gromova, navodi se u izvješćima u srijedu.

Na jednog 26-godišnjeg muškarca palo je drvo nedaleko od bavarskog grada Passaua dok se vozio na biciklu, priopćila je policija.

U Švicarskoj je poginuo 31-godišnjak kada je stablo palo na njegov automobil u gradu Romanshornu kod jezera Constance. U obližnjem gradu Constanceu tuča je prekrila ulice.

Vlak sa 150 putnika iskočio je iz tračnica u Baienfurtu na jugu Njemačke pošto je stablo palo na prugu. Pritom je strojovođa teško ozlijeđen, a petero putnika zadobilo je lakše ozljede, priopćili su vatrogasci.

Više od 100 svinja i druge stoke stradalo je na farmama zbog udara groma.

Dvije žene su ozlijeđene, jedna u švicarskom Luzernu, a druga u bavarskom Weilheimu, kada su na njih pale odlomljene grane s drveća.

Najmanje tri kuće su se zapalile od udara groma u Njemačkoj, a jedna žena je ozlijeđena od udisanja dima. Njemačke zračne luke i željeznica morali su prekinuti promet zbog nevremena.

U zapadnom dijelu Austrije jako je oštećeno nekoliko zgrada, a oko 22.000 kućanstava ostalo je bez struje na nekoliko sati. (hina/metro-portal)

27.05.2009. 13:18:44
Novi komentar
nužno
nužno