« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
KAOS

Europa nesložna po pitanju izbjeglica

Slovačka će uložiti veto na bilo kakvu odluku o obveznim kvotama za raspodjelu migranata između zemalja članica Europske unije na sastanku 14. rujna, rekao je u nedjelju slovački ministar unutarnjih poslova Robert Kalinak

Orban je pozdravio odluku Njemačke o kontroli granica
Orban je pozdravio odluku Njemačke o kontroli granica (Arhiva)
Više o

EU

,

izbjeglice

,

sastanak

,

Viktor Orban

,

ministri unutarnjih poslova

Ministri unutarnjih poslova 28 zemalja članica održat će izvanredni sastanak u Bruxellesu u ponedjeljak kako bi razmotrili prijedloge za raspodjelu migranata koje je u srijedu iznio predsjedndik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

"Imam vladin i parlamentov mandat da uložim veto na bilo koje pitanje glede kvota jer nemaju smisla, izravno su usmjerene protiv izbjeglica i ni na koji način ne rješavaju ovu krizu", rekao je Kalinak u televizijskom intervjuu.

Juncker je u srijedu predložio da zemlje članice EU-a prema obvezujućim kvotama raspodjele 160.000 migranata koji se sada nalaze u Italiji, Grčkoj i Mađarskoj.

Orban pozdravio povratak kontrola na granicama u Njemačkoj

Mađarski premijer Viktor Orban je u nedjelju pozdravio "nužnu" odluku Njemačke da ponovo uvede kontrole na granicama nakon masovnog priljeva izbjeglica, u izjavi za njemački dnevni list Bild.

"Potpuno razumijem odluku Njemačke i izražavam našu punu solidarnost", rekao je populistički čelnik za njemački visokotiražni list.

Ta odluka je "bila nužna za obranu vrijednosti Njemačke i Europe", dodao je.

Orban je do sada žestoko kritizirao politiku kancelarke Angele Merkel da otvori vrta svoje zemlje izbjeglicama, ocijenivši da ona predstavlja poticaj za desetke tisuća drugih migranata da dođu u Europu.

"Privremeni povratak kontrola na granici između Njemačke i Austrije je samo prvi korak jer moramo i u Grčkoj zaštititi granice Europe", dodao je šef mađarske vlade.

14.09.2015. 08:00:00
Novi komentar
nužno
nužno