« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
WiFi4EU

EU uvodi besplatni internet na tisuće lokacija

Za novi plan, koji su dogovorili Europski parlament, Europsko vijeće i Komisija, bit će izdvojeno 120 milijuna eura kako bi se omogućio besplatan javni wi-fi u 6000 do 8000 općina u svim zemljama članicama

Prištekajte se...
Prištekajte se... (Pixabay)
Više o

EU

,

besplatni internet

,

WiFi4EU

Europska tijela dogovorila su se da će uvesti tisuće lokacija hotspot za besplatni internet u središtima gradova diljem EU-a do 2020. godine, priopćila je u ponedjeljak Europska komisija.

Za novi plan, koji su dogovorili Europski parlament, Europsko vijeće i Komisija, bit će izdvojeno 120 milijuna eura kako bi se omogućio besplatan javni wi-fi u 6000 do 8000 općina u svim zemljama članicama, navodi se u priopćenju.

"Inicijativa WiFi4EU poboljšat će povezivanje, posebice ondje gdje je pristup internetu ograničen", rekao je potpredsjednik Komisije zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip.

"WiFi4EU je prvi korak, ali treba učiniti puno više kako bi se postigla povezanost velike brzine diljem cijelog teritorija EU-a", kazao je on.

Prema tom planu, općine, knjižnice i druga javna tijela moći će aplicirati za sredstva za uvođenje lokalnih bežičnih pristupnih točaka putem jednostavnih administrativnih procedura, navodi Europsko vijeće

30.05.2017. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno