« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
POD POVEĆALOM

EU: Pozorno pratimo pripreme i raspravu povodom Gay Pridea

"Naglašavamo važnost poštivanja ljudskih prava i podsjećamo na načela sadržana u Povelji temeljnih prava Europske unije", stoji u poruci delegacije EU u Hrvatskoj

Fotografija vijesti
Više o

gay pride

,

Delegacija EU

,

Gay Pride Split

Pažljivo pratimo pripreme oko organizacije Povorke ponosa u Splitu, kao i javnu raspravu koja prati ovaj događaj, poručuju iz delegacije EU-a u Hrvatskoj, prenosi Hina.

"S pozornošću pratimo pripreme oko organizacije Gay Pridea u Splitu. Naglašavamo važnost poštivanja ljudskih prava i podsjećamo na načela sadržana u Povelji temeljnih prava Europske unije: bilo kakva diskriminacija temeljene na, među ostalim, seksualnoj orijentaciji bit će zabranjena", ističe se u izjavi Delegacije EU-a u Hrvatskoj.

U izjavi se podsjeća da ta Povelja također jamči pravo na slobodu izražavanja i pravo na mirno okupljanje. Europska unija smatra da su temeljne vrijednosti poput ljudskih prava i pravne države, slobode, solidarnosti i poštivanje različitosti temelji europske integracije. Iz tog se razloga važan dio pretpristupnih pregovora fokusirao na učinkovitost antidiskriminacijske politike.

"Delegacija EU-a pozdravlja izjave hrvatskih vlasti, uključujući i predsjednika Ivu Josipovića, naglašavajući važnost koje one predstavljaju u promicanju kulture tolerancije u Hrvatskoj. U isto vrijeme, Delegacija EU-a izražava zabrinutost zbog homofobnih izjava predstavnika lokalnih vlasti", dodaje se .

"Vrlo smo ohrabreni najavljenim sudjelovanjem nekih članova vlade na događanju na kojem će sudjelovati i predstavnici Delegacije EU-a te nekih veleposlanstava zemalja članica EU-a. U potpunosti smo uvjereni da će vlada RH poduzeti sve primjerene mjere kako bi osigurala da Pride u Splitu prođe bez incidenata. Delegacija EU-a ohrabruje sve sudionike da pomognu stvoriti uvjete za miran i uspješan ishod događanja", navodi se na kraju izjave Delegacije EU-a u Hrvatskoj.  

Parada ponosa održat će se u Splitu 9. lipnja.

06.06.2012. 12:34:51
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  meri
  06.06.2012. 14:20
  sumnjivo mi je sve sta naglo postane jako popularno u cijelom svijetu: silikonske sise, lejdi gaga, gmo hrana, anoreksija, cjepivo za svinjsku gripu, ..., pa tako i ova parada. malo mi to previse smrdi na soroša & co. smeta mi i ovo jednoumlje u jutarnjem i slobodnoj za koje se opet zna ciji su to instrumenti.
  nemojte me krivo shvatit: zestoki sam protivnik vatikana!

  zagovornik sam zdravog razuma i nekog normalnijeg svijeta kojeg zelim ponuditi svojoj djeci, a ne da im soroseva moda protura nenormalno pod normalno.
  zelim da gay ekipa shvati da su lutke u rukama velikih igraca, 'gospodara kaosa' i da ce ih ovi odbaciti kad im vise ne budu potrebni.

  peace
Novi komentar
nužno
nužno