« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 11 mjeseci
PAŽLJIVO

EU pažljivo o turizmu

Važan je uvjet da "pokretanje turističkih aktivnosti ne dovede do povećanja broja zaraženih u državi podrijetla, tranzita i destinacije

Slobodu kretanja i obnovu turističkih putovanja u Europskoj uniji treba provoditi "postupno" i "oprezno" kako ne bi došlo do porasta broja zaraženih koronavirsuom, suglasili su se u četvrtak ministri vanjskih poslova zemalja članica.

Nakon videokonferencije o turizmu 18. svibnja, ministri su u četvrtak razgovarali o standardima i mjerama zaštite od širenja koronavirusa tijekom ljetne sezone.

"Suglasili smo se da je potrebno postupno i oprezno vraćati slobodu kretanja imajući na umu važnost turizma za gospodarstvo država", rekao je novinarima nakon sastanka ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Važan je uvjet da "pokretanje turističkih aktivnosti ne dovede do povećanja broja zaraženih u državi podrijetla, tranzita i destinacije", dodao je.

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas je s kolegama iz zemalja Europske unije koje slove kao potencijalni turistički ciljevi za njemačke građane, dogovorio standarde mjera za zaštitu širenja koronavirusa tijekom ljetne sezone, priopćeno je u četvrtak u Berlinu.

"Tijekom video konferencije je bilo riječi o minimalnim standardima pri zaštiti od zaraze. Zemlje članica EU-a imaju svoje mjere koje smo usporedili i koje držimo primjerenima i efektivnima i na koje se možemo osloniti", rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas nakon video sastanka s kolegama iz dvanaest zemalja EU-a među kojima je i Hrvatska.

12.06.2020. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno