« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
PRIČE...

EU je prostor slobode za LGBTIQ osobne - na papiru

Europski parlament je velikom većinom glasova u četvrtak usvojio rezoluciju o proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe

Lijepo zvuči, ali...
Lijepo zvuči, ali... (Arhiva)
Više o

EU

,

LGBTIQ

,

prostor slobode

Europski parlament je velikom većinom glasova u četvrtak usvojio rezoluciju o proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe.

Prijedlog rezolucije o proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe, usvojen je s 492 od ukupno 679 glasova zastupnika. Protiv je glasao 141 zastupnik, a suzdržano je bilo njih 46.

Usvajanje ove rezolucije svojevrstan je epilog nizu događaja koji su pokrenuti prije dvije godine kada je jedna pokrajina u Poljskoj proglasila svoj prostor "slobodnim od LGBTIQ ideologije" (LGBTIQ-free zone), nakon čega su isto napravili još deseci drugih pokrajina, općina i regija u toj zemlji.

Europski parlament oštro je osudio te poteze, kao i sve druge vrste diskriminacije i napada na LGBTIQ osobe, u Poljskoj i ostalim zemljama članicama, te je pokrenuo proces proglašenja čitavog prostora Europske unije zonom slobode za LGBTIQ osobe (LGBTIQ Freedom Zone).

Parlament je u rezoluciji naglasio da je bilo kakva vrsta diskriminacije protivna temeljnim europskim vrijednostima.

12.03.2021. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno