« Svijet
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
EU

EU i dalje bez zaključaka o proširenju

Usvajanje godišnjih zaključaka o proširenju EU-a dodatno se zakompliciralo nakon što su Češka i Slovačka izrazile određene rezerve jer smatraju da se Bugarskoj previše popustilo po pitanju Sjeverne Makedonije

Neće ići jednostavno...
Neće ići jednostavno... (Arhiva)
Više o

EU

,

proširenje

Usvajanje godišnjih zaključaka o proširenju EU-a u četvrtak se dodatno zakompliciralo nakon što su Češka i Slovačka izrazile određene rezerve jer smatraju da se Bugarskoj previše popustilo po pitanju Sjeverne Makedonije.

Veleposlanici zemalja članica EU-a usuglasili su u srijedu tekst zaključaka o proširenju na koji nitko nije imao primjedbi. Zaključci su trebali biti formalno usvojeni u četvrtak na sastanku Vijeća za okoliš. Usuglašeni zaključci se mogu usvojiti na fizičkom sastanku Vijeća ili pisanim postupkom.

Prema pravilima EU-a, usuglašene zaključke može bez rasprave prihvatiti bilo koja formacija Vijeća.

Sastanak Vijeća za okoliš je zadnji fizički sastanak Vijeća ove godine i to je bila prilika da se zaključci usvoji. Međutim, u međuvremenu su u komunikaciji između glavnih gradova, Češka i Slovačka izrazile su nezadovoljstvo tekstom usuglašenim na sastanku veleposlanika zemalja članica jer smatraju da se previše popustilo Bugarskoj u pogledu odnosa prema Sjevernoj Makedoniji. 

17.12.2020. 18:57:00
Novi komentar
nužno
nužno