« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
NAJAVE

Epson ima UltraChrome DG tintu po GOTS standardu

Epson najavio GOTS odobrenje za svoju UltraChrome DG tintu - organsku, ekološku i društveno prihvatlju proizvodnju na prvom mjestu

GOTS je vodeći svjetski standard
GOTS je vodeći svjetski standard (Arhiva)
Više o

tinta

,

Epson

Kako kupci i robne marke postaju sve više svjesni porijekla garderobe i materijala koje nose, proizvođači tekstila moraju biti dokazano ekološki prihvatljivi.

Epsonu je zadovoljstvo priopćiti kako su njegova Ultrachrome DG tinta i sredstvo za pred-tretman pamuka odobreni od strane Global Organic Textile Standard organizacije (GOTS). Oba proizvoda su standardno dostupni za Epsonov novi SC-F3000 pisač koji ispisuje direktno na odjeću te se također mogu koristiti na manjem SC-F2100 pisaču iz iste linije.

GOTS je vodeći svjetski standard za obradu tekstila od organskih vlakana. Cilj standarda je uspostaviti globalno prihvaćene uvjete koji osiguravaju organski status tekstila, od prikupljanja sirovih materijala, preko društveno i ekološki prihvatljive proizvodnje, pa sve do etiketiranja. Sve to u svrhu pružanja vjerodostojnog jamstva krajnjem potrošaču.

Proizvođači tekstila su tako u mogućnosti izvoziti svoje organske tkanine i odjevne predmete s jednim te istim certifikatom koji je prihvaćen u svim velikim tržištima. Epson uzima u obzir utjecaj na okoliš u svim fazama ciklusa proizvodnje, od dizajna i proizvodnje do transporta, upotrebe i recikliranja.

Epsonov model SC-F3000 nudi nizak ukupni trošak vlasništva (TCO) za srednja i velika poduzeća u području proizvodnje odjeće i dobavljače majica. Na tržištu je dostupan od rujna 2020.

Piše: Sanja Ledinek
05.09.2020. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno