« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
EP vaterpolo

Crna Gora prvak Europe, Hrvatska nakon produžetaka poražena od Mađarske

Slavlje Crnogoraca nakon pobjede nad Srbijom
Slavlje Crnogoraca nakon pobjede nad Srbijom (AFP)
Više o

vaterpolo

,

EP vaterpolo

,

Malaga

Vaterpolisti Crne Gore osvojili su naslov europskog prvaka nakon što su u finalu EP u Malagi svladali Srbiju sa 6-5 (2-1, 0-3, 2-0, 1-1; 1-0, 0-0) nakon produžetaka. Crnogorci su u Malagi prvi put nastupili kao samostalna država i odmah su osvojili zlatnu medalju.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela osvojiti treće mjesto na Europskom prvenstvu u Malagi. U dvoboju za brončano odličje Hrvatska je izgubila od Mađarske sa 14-15 (1-3, 4-2, 5-5, 3-3; 1-0, 0-2) nakon produžetaka.

Zahvaljujući pogocima Madarasa i Denesa Varge u posljednje dvije minute utakmice, štoviše Varga je pobjednički gol postigao samo tri sekunde prije kraja, Mađari su drugi put na ovom EP svladali svjetske prvake.

STATISTIKE:HRVATSKA: Vićan, Burić, Bušlje 1, Vrdoljak 1 (1), Kunac 1, Joković 1, Smodlaka 1, Đogaš 2, Marković 1, Barač 3 (1), Hinić 1, Bošković 2, S. Sukno
MAĐARSKA: Szecsi, T. Varga 1, Madaras 1, De. Varga 4 (1), Kasas, Hosnyanszky 2, Kiss 1 (1), Benedek, Da. Varga, Biros 3 (1), Kis 2, Molnar, Nagy
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 18 (7), Mađarska 14 (5)
PETERCI: Hrvatska 2 (2), Mađarska 3 (3)
SUCI: Stavridis (Grčka) i Koganov (Azerbejdžan)

Naši su vaterpolisti izuzetno loše reagirali na kraju prve četvrtine kada su u posljednjoj minuti te dionice dozvolili Mađarima da postignu dva pogotka kojima su poveli sa 3-1, te zahvaljujući tomu stalno bili u prednosti. Štoviše, u drugoj četvrtini Mađari su poveli i s tri razlike (4-1 i 5-2), ali s tri uzastopna pogotka Kunca, Markovića i Boškovića Hrvatska je uspjela na odmor otići s neodlučenim rezultatom 5-5.

Nažalost, u trećoj četvrtini Mađari su se ponovno uspjeli odvojiti na plus tri (9-6), pa su naši vaterpolisti ponovno morali uložiti dodatni napor kako bi se vratili u utakmicu.

U četvrtoj četvrtini Hrvatska je u dva navrata uspjela i povesti (12-11 i 13-12), ali tu
prednost nisu uspjeli zadržati, kao niti onu koju joj je u prvom produžetku svojim pogotkom donio Samir Barač. Dvije minute prije kraja Madaras je izjednačio na 14-14, a 25 sekundi prije kraja Hrvatska je imala napad, te je Ratko Rudić pozvao minutu odmora kako bi dogovorio akciju za taj, očekivalo se, posljednji napad na utakmici.

No, nakon samo 10 sekundi nekome od naših igrača dosuđen je prekršaj u napadu, te su posljednju priliku ipak dobili Mađari. Vićan je obranio šut iz daljine, ali lopta se odbila na ruku Denesu Vargi koji ju je s dva metra ubacio u gol.

Sljedeću priliku za osvajanje EP-a imamo za dvije godine u Zagrebu. (METRO)

13.07.2008. 23:14:23
Novi komentar
nužno
nužno