« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
DODATNA MOTIVACIJA

Englesku reprezentaciju već čekaju nagrade

Engleski nogometni savez igračima je spreman isplatiti ukupno 5,5 milijuna funti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

engleska reprezentacija

,

SP 2010.

Nagrada koja će biti isplaćena igračima u slučaju pobjede Engleske u finalu SP 2010. u srpnju već je određena te tako jasno pokazuje optimistično ozračje oko izbornika Fabia Capella i engleske reprezentacije, piše subotnji Sun.

Ovisno o broju utakmica odigranih na SP nagrada može dosegnuti 400.000 funti (oko 433.000 eura) po osobi za igrače koji budu imali najveću minutažu.

To je jednako visini trotjedne plaće u matičnom klubu koju primaju zvijezde reprezentacije poput Ria Ferdinanda, Wayna Rooneya, Steva Gerrarda i Franka Lamparda.

Engleski nogometni savez spreman je isplatiti ukupno 5,5 milijuna funti (oko 6 milijuna eura). Naslov svjetskog prvaka donio bi mu 60 milijuna funti (65 milijuna eura), dodaje Sun.

Dvije godine nakon što nije sudjelovala na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj Engleska se lako kvalificirala na SP u Južnoafričkoj Republici. Kladioničari su čak englesku reprezentaciju stavili među tri favorita na tom turniru, zajedno s Brazilom i Španjolskom.

Od naslova svjetskog prvaka 1966., Engleska je igrala samo jedno polufinale svjetskog nogometnog prvenstva i to 1990. (hina/metro-portal)

10.10.2009. 13:00:16
Novi komentar
nužno
nužno