« Biznis
objavljeno prije 2 godine
UPS! ;)

Elon Musk ima 9.2 posto Twittera

Čelnik američkog proizvođača električnih automobila Tesla Elon Musk otkrio je da posjeduje 9,2 posto udjela u Twitteru, što bi moglo značiti da je najveći pojedinačni dioničar te društvene mreže

Nisu baš sigurni da svi to žele... ;)
Nisu baš sigurni da svi to žele... ;) (Arhiva)
Više o

Twitter

,

Elon Musk

Prema izvješću koje je podnio regulatoru, Musk posjeduje 73,5 milijuna dionica Twittera, čime je vrijednost njegova neaktivnog udjela u tvrtki procijenjena na čak 2,9 milijardi dolara, temeljem cijena dionica na zatvaranju tržišta u petak.

Dionice drži zaklada Elon Musk Revocable Trust, čiji je on jedini skrbnik.

Musk je aktivan na Twitteru, a nedavno je napisao da "ozbiljno razmišlja" o osnivanju nove platforme društvenih medija, kritiziravši spremnost Twittera da jamči slobodu govora.

Musk na Twitteru ima preko 80 milijuna pratitelja, račun je otvorio 2009. godine i često ga koristi i za poslovne najave. Zbog tvitova o prodaji Teslinih dionica dospio je i pod povećalo američkog financijskog regulatora.

Musk prodaje udio u Tesli od studenog prošle godine, kada je rekao da će prodati 10 posto dionica

Od tada ih je prodao već 16,4 milijarde.

U posljednje pak vrijeme često kritizira Twitter i njegovu politiku, tvrdeći da potkopava demokraciju jer se ne pridržava načela slobode govora.

"Procjenjujemo da bi taj pasivni udjel mogao biti tek početak širih razgovora s odborom, odnosno upravom Twittera koji bi u konačnici mogli prerasti u aktivan udjel i, potencijalno, u agresivniju vlasničku ulogu u Twitteru", napisao je u bilješci analitičar Wedbusha Dan Ives.

Twitter nije odmah bio dostupan za komentar.

04.04.2022. 18:55:00
Novi komentar
nužno
nužno