« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
VODENI PAKAO

Elementarna nepogoda proglašena i u Virovitičko-podravskoj županiji

Nevrijeme je učinilo štetu na ratarskim kulturama, u voćnjacima, vinogradima i na povrtlarskim kulturama, te na gospodarskim i stambenim zgradama i pokretnoj imovini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

poplave

,

elementarna nepogoda

,

disciplina

,

predstava garaža

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić odlučio je proglasiti elementarnu nepogodu za Orahovicu i Slatinu te za općinu Zdence zbog tuče praćene kišom i vjetrom koja je ta područja pogodila 27., 28. i 30. svibnja.

Nevrijeme je učinilo štetu na ratarskim kulturama, u voćnjacima, vinogradima i na povrtlarskim kulturama, te na gospodarskim i stambenim zgradama i pokretnoj imovini.

Kako je navedeno u priopćenju, jedinice lokalne samouprave dužne su odmah ili u što kraćem roku za svoje područje procijeniti štetu od elementarne nepogode.

Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda grada Orahovice i Slatine te općine Zdenaca podatke o procijenjenoj šteti dužno je dostaviti državnome i županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda te mjerodavnom ministarstvu najkasnije do 16. srpnja 2010. (hina/metro-portal)

04.06.2010. 18:31:00
Novi komentar
nužno
nužno