« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
TERORISTIČKI ČIN AL-KAIDE

Eksplozija autobombe u Jemenu usmrtila minimalno 26 osoba

Auto bomba eksplodirao je ispred predsjedničkoga kompleksa u gradu Mukali samo koji sat pošto je novi predsjednik Abd-Rabu Mansur Hadi položio prisegu u parlamentu

Fotografija vijesti
Više o

eksplozija

,

Jemen

,

autobomba

,

Al-Kaida

Najmanje je 26 osoba ubijeno, a deseci su ranjeni u eksploziji automobila bombe u na jugu Jemena, a agencije u subotu javljaju da je Al Kaida već preuzela odgovornost za tu eksploziju, javlja Hina.

Auto bomba eksplodirao je ispred predsjedničkoga kompleksa u gradu Mukali u pokrajini Hadramutu, samo koji sat pošto je novi predsjednik Abd-Rabu Mansur Hadi položio prisegu u parlamentu u glavnome gradu Sani.

Ubijeni su vojnici jemenske republikanske garde koja je pod zapovjedništvom rođaka dosadašnjega predsjednika Alija Abdulaha Saleha, objavio je AFP.

"Al Kaida je odgovorna za samoubilački napad u Mukali. to je osveta za zločine republikanske garde", rekao je za Reuters jedan izvor iz al-Kaide.

Novi jemenski predsjednik Abd-Rabu Mansur Hadi (66) obećao je da će pojačati borbu protiv al-Kaide i najavio povratak sigurnosti u tu siromašnu afričku zemlju.

Inauguracija je zakazana za ponedjeljak. Tada će mu Saleh i službeno predati dužnost, nakon 33 godine. Saleh je lani stradao u atentatu i odonda je bio na liječenju u Sjedinjenim Državama, a u petak se vratio u Jemen.

25.02.2012. 17:07:21
Novi komentar
nužno
nužno